Gyorsan szeretném kiváltani két hitelemet

Tisztelt Hitelnet!

Egy olyan kölcsönre lenne minél hamarabb szükségem, amellyel kiválthatom meglévő két hitelemet. Most még mindkettőt pontosan fizetem, de ha nem sikerül csökkentenem a havi törlesztésem, akkor hamarosan bajba kerülök.

A lakáshitelem 5 millió forint. 5 éve vettem fel. Svájci frank alapú. Fedezete egy 8,5 milliós tégla lakás. Tavaly arra kényszerültem, hogy egy 500 ezer forintos személyi hitelt is felvegyek, ami forint alapú. Ezt a két kölcsönt szeretném kiváltani.

Rendszeres jövedelmem van, ami folyószámlára érkezik, ez nettó 120 ezer forint. A lakásnak 1/1 tulajdonosa vagyok.

Kérdésem az, hogy milyen lehetőségem lenne a hitelkiváltásra? Elsődleges célom a havi törlesztő részlet csökkentése.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Emma

Kedves Emma!

Először is annak kellene utánanéznie, hogy a svájci frank alapú hitelét illetően mekkora a fennálló tartozás mind svájci frankban, mind forintban a jelenlegi árfolyamon számolva. Erről a hitelfolyósítónál kellene érdeklődni. Ha ezt ismert, akkor online Hitelkalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogy található-e a bankpiacon olyan adósságrendező kölcsön, amivel a mostaninál alacsonyabb havi törlesztést érhet el. Hiába fizette ugyanis 5 éve a hiteltörlesztést, a folyósításkor érvényes árfolyamhoz képest a mostani magasabb, így elképzelhető, hogy a forintban számított tőketartozás nem csökkent jelentősen, vagyis közel akkora összeget kellene felvennie, (vagy még többet), mint 5 éve.

A személyi hitelnél árfolyamból adódó különbség nem merül fel, hiszen forint alapú a kölcsöne. Hitelkiváltó kölcsön igénylésével a két hitelkonstrukció összevonható. Az összes fennálló tartozás ismeretében, figyelembe véve jövedelmi helyzetét és a fedezeti ingatlan értékét, Szakértőink el tudják végezni az előzetes hitelbírálatot. Ezt követően személyre szóló hitelajánlatot készítenek Önnek az elérhető adósságrendező kölcsönökről.

Hitelkiváltó hitel akár 20-25 éves futamidőre is kérhető, amennyiben ezt életkora is lehetővé teszi. A banki előírások alapján a hiteligénylő életkora a kölcsön lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Mivel a hitelkiváltó kölcsönök jelzálog alapúak, ezért a hitelügyintézés körülbelül 1 hónapot vesz igénybe. Ha egyre nehezebb a szerződésszerű hiteltörlesztés, akkor fontos, hogy mielőbb elindítsa a hitelkérelmet, hiszen hátralékos kölcsönt egyik bank sem vált ki.

Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Nekem nagyon gyorsan szükségem lenne hitelkiváltásra. Az ingatlanunkat terhelő kölcsön törlesztése a türelmi idő lejárata miatt nagyon megemelkedett. Ezt a törlesztő részletet nem fogjuk tudni fizetni és olvastam, hogy az elmaradás kizáró ok hitelkiváltásnál. Ezért szeretném minél gyorsabban kiváltani a kölcsönt, ami a banki igazolás alapján 19.534 CHF.
Érdeklődnék a lehetőségekről!
Köszönettel, Nóra


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x