Gyors megoldás adósságrendezésre

Üdvözletem!

Az elmúlt időszakban sajnos munkanélküli voltam egy darabig, és így a lakáshitel törlesztőkkel nagyon elmaradtam. Attól tartok, fel fogják mondani a szerződésemet, ám ez még nem történt meg. Most újra van munkám, a próbaidő második hónapját töltöm a cégnél, és úgy néz ki, maradhatok, de erre majd csak egy hónap múlva mond biztosat a főnök.

Szükségem lenne valamilyen gyors, áthidaló megoldásra, hogy kifizessem az elmaradásokat, és ne legyen semmi probléma a lakással. Ha minden kötél szakad, szüleim ingatlanát fel tudom ajánlani fedezetként. Milyen lehetőségeim vannak? Körülbelül 500 000 forintra lenne szükségem.

Köszönöm a tájékoztatást.
Erzsi

Kedves Erzsi!

Adósságrendezésre csak akkor nyújtanak hitelt a bankok, ha az adós igazolja, hogy a kiváltandó kölcsönét szerződésszerűen törlesztette és nincs elmaradása. Tehát ha még nem is mondták fel a hitelszerződését, de van hátraléka, akkor az adósságrendező hitelkérelmet – mellyel a teljes lakáshitelét kiválthatná – nagy valószínűséggel el fogják utasítani. További problémát az jelenthet, hogy jelenleg próbaidős munkaviszonnyal rendelkezik. Próbaidő alatt lévő ügyfélnek egyik pénzintézet sem nyújt hitelt. A hiteligénylés feltétele, hogy véglegesítsék.

Fedezet nélkül sem könnyebb hitelhez jutni: személyi kölcsön felvétele esetén legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolni. Mivel a hitel elbírálása jövedelem alapon történik, ezért a bírálatot nagyban befolyásolja a már meglévő törlesztési kötelezettsége: a nettó keresetnek körülbelül 30%-a fordítható hiteltörlesztésre. Ha ezt a lakáshitel törlesztése már kiteszi, akkor nincs lehetőség személyi hitel felvételére.

Ami megoldás lehet esetleg, az a szülői ingatlanra felvett szabad felhasználású hitel. Itt azonban 1 millió forint a minimálisan felvehető hitelösszeg. A jelzálog alapú kölcsönhöz elegendő 3 hónapos véglegesített munkaviszony, ám a hiteligénylés benyújtása előtt akár szülői kölcsönből, de érdemes lenne a lakáshitel hátralékot rendezni, mert az szintén negatívan befolyásolja a hitelbírálatot.

E feltételek teljesülése esetén küldje el ajánlatkérését és Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Svájci frank alapú jelzáloghitelemet felmondták, de előre jeleztem, hogy a munkaviszonyom megszűnt és álláskeresési járulékot sem kapok. Ennek ellenére törlesztettem a hitelt, de nem mindig tudtam a teljes összeget. Törlesztési biztosításom van, de a biztosító elutasította, mert a felmondáson a közös megegyezés szerepel.
Mi a megoldás erre?
Sürgős választ várok.
Köszönettel: Attila

Tisztelt Címzett!
Szeretném megtudni, ha már az OTP Faktoringnál van a hitelem, akkor mit tudok tenni? Sajnos ekkora összeget most nem tudok fizetni, de szeretném elkerülni a peres eljárást.
Válaszát előre is köszönöm.
Ági

Tisztelt Válaszadó! Lerövidítve az eseményeket, elhagyva a körítést, felvettünk a férjemmel lakáshitelt, melyben én vagyok az adóstárs, és az ingatlan tulajdonosa is. Sajnos van viszont neki több tartozása, amihez nekem se papíron, se másmilyen módon nincs közöm. Félek, kinek kell ezeket rendezni, mivel az alkoholizmusa, meg az ezzel járó – csak azért se – felfogása miatt ő nem fog semmit segíteni nekem. Még ha a lakáshitelt tudnám is fizetni, a többit lehetetlenség. Az ügyhöz sajnos még hozzátartozik, hogy annak is örülök, ha elhagyja a lakást, nem tudom, én ki tudnám-e jelenteni a lakcímről, ő erre nem hajlandó, válásról hallani se… Továbbiak »

4 kiskorú gyermekem van és a villanyt lekapcsolták, ezért most nagyon szükségem lenne a hitelre.


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x