Tisztelt Hitelnet!

36 éves nő vagyok, 2 gyermekem van. 13 éves és 9 hónapos. Férjem alkalmazott, havi 145 000 a keresete. Jelenleg nem élünk együtt. Férjem háza, ami az anyja nevén van, túl kicsi. Én albérletben lakom a gyerekekkel.

GYES mellett lakáshitel vagy lízing lehetséges-e? Saját vállalkozásaim vannak, az egyik 8, a másik 4 éve működik, ezekben dolgoztam minimálbérrel a GYES előtt, valamint fogok utána is dolgozni. Tehát mindkét vállalkozástól folyósítanak GYES-t. Átlagosan 80e+40e.

Az én nevemen szeretnék saját használt lakást CSOK igényléssel vásárolni. Megvalósítható? Ha igen, mennyi önerőre lenne szükség?

A kalkulátorral számoltam 9 millió forintot, és ez simán tudnám vállalni: Lakáscélú hitel forint alapon 3 hónapos kamatperiódussal:
44 667 Ft Törlesztő részlet, 3.70% THM, 13 400 100 Ft összes visszafizetendő.
12 600 Ft Hitelfelvétel költsége. Értékbecslés díj, földhivatali díj, folyósítási jutalék elengedésre kerül. Visszatérítik a közjegyzői okirat díját.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Krisztina

Kedves Krisztina!

Csak gyessel nem lehetséges sem lakáshitel, sem lakáslízing igénybevétele. A gyes kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe, tehát mellette vagy a vállalkozói jogviszonyából adódó NAV jövedelemigazolással (legalább a mindenkori minimálbér összegét tartalmazó jövedelemmel) vagy férje alkalmazotti munkabérének bevonásával lenne lehetőség hitelfelvételre.

Házastársak esetén a férj nem hagyható ki sem a hitelszerződésből, sem a CSOK igénylésből. A gyermekek utáni vissza nem térítendő támogatásra házastársak csak abban az esetben lehetnek jogosultak, ha mindkét fél tulajdonjogot szerez a CSOK igénybevételével megvásárolni kívánt lakóingatlanban. A jogszabályi előírások alapján tehát nem kivitelezhető, hogy házasként saját nevére vegyen lakást kölcsön és CSOK igénybevételével.

A lakáslízing mint finanszírozási forma nem köthető összeg CSOK igényléssel. A vonatkozó rendelkezések lakáslízing igénybevétele esetén nem teszik lehetővé a CSOK felhasználását, mert lakáslízingnél nem Önök, hanem a lízingbeadó az ingatlan tulajdonosa mindaddig, amíg a fennálló lízingdíj megfizetésre nem kerül.

A CSOK-ra való jogosultság feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Férjével történő közös lakásszerzés esetén Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról, valamint a – további részletek ismeretében – arról, hogy a lakásszerzéshez mennyi önerő kellene. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével küldheti el!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése