Gazdasági épület lakóházzá alakításához és bővítéséhez kaphatunk építési hitelt?

Tisztelt Hitelnet Csoport!

Gazdasági épületből lakóházzá alakítást, bővítést végzünk. Az építkezés már folyik, hitelt szeretnénk felvenni. A tervezett ingatlan 153 nm lesz, két ütemben épül fel. Jelenleg gazdasági épület, nincs lakhatási engedély, mert nem lakóház. Jelenleg gyesen vagyok, a férjem a minimálbérnél egy kicsivel magasabb összeggel van bejelentve.

A kérdésem, hogy az építkezéshez vehetünk fel hitelt? A telek és az épület jelenleg kb. 10 millió forintot ér (ha fedezetre lenne szükség). 3-5 millió forintra lenne szükségünk a befejezéshez. Ha szükséges még egy társadóst be tudunk vonni. Az én fizetésem bruttó 255.000 Ft volt (most jelenleg csak gyes).

Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel.
Noémi

Kedves Noémi!

Gazdasági épületként nyilvántartott ingatlant pénzügyi partnereink nem fogadnak el fedezetül. Lakáscélú jelzáloghitelt esetlegesen abban az esetben igényelhetnek, ha lakóház építésére kiadott építési engedéllyel rendelkeznek. Az nem baj, ha nincs lakhatási engedély. Építési hitel felvételére csak akkor van lehetőség, ha az építendő lakás még nem kapott lakhatási engedélyt, de az fontos, hogy az építési engedély lakóház építésére szóljon. Amennyiben nincs ilyen engedélyük, akkor a lakhatási engedély megszerzése után, már lakóházként külön a lakásbővítéshez igényelhetnének kölcsönt.

További konkrét információkra lenne tehát még szükségünk ahhoz, hogy tájékoztatni tudjuk Önöket az elérhető lakáshitel konstrukciókról. A szükséges adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldhetik el. A részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot tudnak Önöknek készíteni.

Ami a jövedelmeket illeti, a hiteligénylés benyújtható, ha az adós munkabére eléri legalább a minimálbér összegét. A jövedelemvizsgálat során a pénzintézetek a ténylegesen igazolható fizetést tudják figyelembe venni. A gyes férje önálló jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként szintén figyelembe vehető. Mivel a jelenleg aktuális jövedelemforrás a meghatározó – adott esetben a gyes -, ezért sajnos nem számít az, hogy az Ön bruttó jövedelme mennyi volt korábban. Ám 3-5 millió forint felvételéhez adott jövedelmek is elegendőek lehetnek, ha nincsen egyéb hiteltörlesztésük.

Amennyiben a további részletek ismeretében Szakértőink találnak Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x