Tisztelt Uram/Hölgyem!

A férjemmel 2010-ben vettünk fel kombinált jelzáloghitelt. Havi 20 ezres megtakarítást fizetek a Fundamentának, az Erste Banknak viszont csak a kamatot fizetem. Amint letelik az x idő, betörlesztésre kerül az általam eddig megtakarított összeg és a hozzá jövő állami támogatás. 5.100.000.- Ft a lakáskölcsön teljes összege, a Fundamentánál összesen (1.940.000.- Ft + 689.415.- Ft ) 2.629.415.- Ft lesz a megtakarításom, amelyhez felajánlanak 3.770.585.- Ft kölcsönt. A törlesztése 79 hó és 56.515,- Ft. Ekkor egy kis plusz pénzhez jutok a ház esetleges felújítására. Viszont van az a lehetőségem, hogy a banknak betörlesztődik a megtakarításom és a fennmaradó összeget tovább fizetem az általuk meghatározott feltételekkel. Melyik verzió lenne a célszerűbb választás? Milyen egyéb lehetőségeink lennének?
Köszönettel: Tímea

Kedves Tímea!

Hogy a Fundameta általi hitelkiváltás a jobb megoldás, vagy az Erste Banknál lévő hitel megtartása, az a feltételektől függ. Ahhoz, hogy össze tudja hasonlítani a két lehetősége, tudni kellene azt is, hogy az Erste Banknál milyen feltételekkel (kamatszint, havi törlesztő részlet) folytatódik tovább a hiteltörlesztés.
További lehetőséget más banknál történő hitelkiváltás jelenthet. Ezzel kapcsolatban azonban csak akkor célszerű hitelajánlatot kérni, ha a megtakarítási időszak már lejárt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy megtakarításom, ami már 2 hónapja lejárt. A képviselő urat bármikor hívom mindig csak ígérget. Hogyan jutok a megtakarított
pénzemhez? Tud valaki tippet adni?

Tisztelt Szakértő!
Most szeretnék venni egy lakást, van 7 millióm, felvennék 9 millió hitelt; tudok élni a kamattámogatott lakáshitellel.
Láttam, hogy a Fundamentát lehet használni hitelkiváltásra. Megtehetem azt, hogy megveszem a lakást, igénylem a kamattámogatást, nyitok párommal, gyerekemmel Fundamentát és kb. 4 év múlva kiváltom a lakáshitelemet?
Válaszát előre is köszönöm.
Zsuzsa