Tisztelt Hölgyem/Uram!

Érdeklődni szeretnék hogyan működik ez a támogatás. Mi a férjemmel most házasodtunk össze 2014.06.14-én és szeretnénk házat venni. Ez lenne az első lakásunk és még nincs gyerekünk. Kinéztünk egy kis házat Daruszentmiklóson és meg szeretnénk venni, de egyszerűen nem tudjuk, mert a férjem fizetése kevés hozzá. Havi 110.000 Ft. Én most keresek munkát.

Legyenek szívesek valahogy segíteni vagy egy jó tanácsot adni, hogy kihez forduljunk.

Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
K. Tamásné

Kedves Asszonyom!

Használt lakás vásárlásához államilag támogatott lakáshitel is igényelhető abban az esetben is, ha még nincsen gyermekük. Az igénylésnek nem feltétele a házastársi kapcsolat sem. A kamattámogatásos kölcsön - mely esetén a kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár - használt lakások vétele esetén 20 milliós ingatlanértékig és 10 milliós hitelösszegig vehető igénybe.

Házaspár igénylők esetén legalább az egyik félnek minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie, s egyiküknek sem lehet az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott köztartozása. Az, hogy mekkora összegű jövedelem szükségez hozzá, az adott ügylettől függ. A házvásárlás további részleteinek megadásával Tanácsadóink személyre szólóan tudják Önöket tájékoztatni a finanszírozáshoz szükséges jövedelem összegéről és az elérhető hitelkonstrukciókról.

Azt tudniuk kell, hogy fedezetként a bankok csak olyan ingatlant tudnak elfogadni, melynek értéke legalább 4,5-5 millió forint. S mivel az ingatlan teljes értéke nem hitelezhető, ezért saját erő is szükséges hozzá. Ennek pontos mértékéről Tanácsadóink szintén bővebb információk ismeretében tudnak pontos felvilágosítást adni. Ha nincsen megtakarított pénzük, akkor a lakásvásárláshoz plusz ingatlanfedezetet is be lehet vonni. Ez bárki tulajdonában lehet. Ilyen esetekben a szülői ingatlan bevonása jellemző.

Amennyiben jövedelmi oldalról nem fedezett az ügylet, vagyis férje 110.000 forintos fizetése nem elegendő, akkor fizetőképességet javító adóstárs bevonásával lehet ezen segíteni. Ha Önnek sikerülne állást találnia, akkor 3 hónap és a próbaidő letelte után már figyelembe lehetne venni az Ön munkabérét is.

A lakáshiteleket forint alapon vehetik igénybe, az aktuális hiteltörlesztésekről online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva tájékozódhatnak. Az államilag támogatott lakáshitelek jogszabályban rögzített további feltételeiről IDE kattintva részletes leírást olvashatnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése