Forinthitel kiváltható-e támogatott hitellel?

Tisztelt Szakértő!

2010-ben kezdtünk építkezni, akkor vettünk fel elvileg fix kamatozású forinthitelt, ami gyakorlatilag azért nem fix, de igyekszünk pontosan, rendszeresen törleszteni. A kérdésem az lenne, hogy az új törvény alapján vehetünk-e fel kamattámogatott hitelt új lakás építéséhez? És ezzel kiválthatnánk-e esetleg a már meglévő hitelünket? A 3. paragrafus bizonytalanít el. A kalkulátorok jóval kedvezőbb havi részletet ígérnek a most fizetettnél. Ahogy olvastam a feltételeknek egyébként megfelelnénk, egyenlőre egy kislányunk van, de ebben a hónapban várjuk ikreink születését, nagyon jól jönne a támogatás. Az építkezés még folyamatban van, a lakás tető alatt, szigetelve.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Erika

Kedves Erika!

Egy építkezés egy hitellel finanszírozható, így ha Önök az építkezéshez megkapták már a kölcsönt, akkor sajnos nem igényelhetik a támogatott hitelt.

Az államilag támogatott építési hitel hitelkiváltásra nem vehető fel, tehát arra sincs lehetőség, hogy  így váltsák kedvezőbbre meglévő hitelüket. Hitelkiváltásra csak használatbavételi engedéllyel rendelkező ingatlanfedezet esetén van lehetőség. Ám a kiváltás ekkor sem államilag támogatott, hanem piaci kamatozású hitellel történhet.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm válaszát, de a korábban feltett kérdésemmel kapcsolatosan szeretnék pontosítani. Azt nem említettem a felvett hitellel kapcsolatban, hogy az nem építési hitel, hanem szabad felhasználású hitel, így az épülő családi ház sincs jelzáloggal terhelve. Ebben az esetben sem jár a kamattámogatott hitel?
Válaszát előre is köszönöm, és elnézést kérek a pontatlan kérdésfeltevésért.
Tisztelettel:
Erika

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretnénk megtudni, hogy a devizahitellel rendelkező közalkalmazottaknak milyen feltételei vannak, hogy igénybe vegyék a munkáltató által adható kedvezményes hitelt. Nekünk ezt sürgős lenne megtudni, mert az egyik bank már jóváhagyta a kiváltó hitelkérelmünket és intézkednünk kell, ha ez a közalkalmazotti dolog nem múködik.
Köszönjük válaszát.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x