Forint alapú felmondott hitel esetén hova fordulhatok?

Forint alapú hitelünket felmondta a bank. Nem nem fizettem, hanem kevesebb összeget tudtam fizetni. Ez tavaly augusztusba történt és én utána teljes összeget fizettem egész decemberig.

Küldtem levelet a banknak segítségkérés gyanánt, de csak egy lehetőséget kaptunk ami nem teljesíthető. Azóta csak nőtt a tartozásunk.

Hova fordulhatunk, tud-e valaki még segíteni, hogy ne veszítsük el az otthonunkat?

Magdi

Kedves Magdi!

Felmondott hitel kiváltására egyik pénzügyi partnerünk sem biztosít lehetőséget. Hitelkiváltó kölcsön igénylésénél alapfeltétel a problémamentes hitelmúlt, így sajnos adósságrendező hitel igénylése nem jelenthet megoldást ebben az esetben.

Ellenben felmondott hitel esetén még mindig van lehetőség a hitelfolyósító bankkal történő megállapodásra. Az érintett bankfiókkal kellene személyesen felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy mindkét fél számára megfelelő megoldás születhessen: a bank is hozzájusson a további törlesztő részlethez, s Önök sem veszítsék el az otthonukat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

OTP Faktoring felmondta a hitelem. Sajnos nem látom a kiutat. A jelzáloghitelt fizetni tudom, de sajnos a többi hitelt nem tudtam teljesíteni, így felmondásra került. Kettőt von a fizetésemből és mégis inkasszózták a számlám.
Ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm.

Kedves Móni!
Felmondott hitel esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség adósságrendezésre. Az érintettekkel való megegyezést kellene megpróbálni.

5 éve fizetem a hitelemet és a bank felmondta a szerződésemet, mert időközben NAV tartozás is felkerült az ingatlanra. Kértünk átütemezéssel részlet fizetést, hogy tovább fizessük a tartozást. Csak azt nem értem, hogy ha régóta van NAV tartozás, miért most mondta fel a hitelt.

T. Hitelnet! Kérdésem az lenne, hogy 2008.04.24.-én vettem fel hitelkártyát (170.000 Ft), amit 2010.04. hóban visszafizettem. Szerződésem nincs, a Bank csak egy elfogadásról készült levelet küldött ki részemre. 2010. óta nem keresett meg azzal, hogy esetleg tartozásom lenne még, de 2012.10. hóban egy behajtó cég arról küldött levelet, hogy tartozom a Bank felé még 217.000 Ft-tal. Csekkekkel tudom bizonyítani, hogy ugyanennyi összeget, 217 e Ft-ot, én visszafizettem. A Behajtó céggel én E-mail-ben és levélben tartottam a kapcsolatot, ennek ellenére átadott egy Ügyvédi Irodának, ahonnan már sokkal nagyobb összeget követelnek. Kérdésem az lenne, hova forduljak, hiszen ezt az összeget amit felvettem… Továbbiak »

Tisztelt Uram!
Szeretném megtudni, hogy ha két havi hitellel el vagyok maradva, akkor felmondhatja a bank a szerződésem, vagy kiküldi a fizetés letiltást, és nem mondja fel? Meg hitelkártya nem fizetés után mennyi idő múlva mondja fel a szerződést? 40 ezer hitelkeret túllépésem van!
Köszönettel.

Érdeklődöm, hogy hitelkártyámat felmondták 2012 júliusában és azóta is küldik a hitelszámla kivonatot amin látszódik, hogy késedelmi díjjal és túlhívási díjjal továbbra is megterhelik. A felmondáskor 144.000.- Ft volt a tartozásom jelenleg 188.000.- Ft.
Kérdésem, hogy megteheti ezt a Bank? Ha egyszer már felmondta, akkor miért terheli.

Érdeklődök, hogy a hitel felmondása automatikus a 180. nemtörlesztő napon, vagy előtte egy értesítést küld a bank levélben? Előértesítő levelet küldenek a hitel felmondásáról, vagy nem általában kérdezem, én Unicreditnél vagyok?

Svájci frank hitelünket felmondta a bank. Nem a nem fizetés miatt, hanem kevesebb összeget vontak le a számláról. Ez fizetve volt mostanáig, de felmondták. Próbáltunk egyezkedni, nem sok sikerrel.
Hova fordulhatok, tud-e valaki segíteni, hogy ne veszítsük el az otthonunkat?
Főleg úgy, hogy ez a lakás speciális igények alapján van kialakítva, mozgás korlátozottság végett (küszöb mentes nyílászáró, szélesebb ajtó, kültérben rámpával).
Tanácsukat köszönve:
Gyula

Felmondták a hitelünket, mert nem tudtuk fizetni. Tavaly munkanélküliek voltunk mindketten. A bankkal nem tudtunk szót érteni, mert amit ők ajánlottak több lett volna, mint amit amúgy sem tudtunk fizetni. A férjem nem írta alá és ez miatt nem voltunk együttműködőek és kaptunk egy levelet, hogy felmondták. Mit tudok tenni? Merre indulhatok tovább? Senki nem beszél ilyen esetekről.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
2003-ban felvettem 4+2 lakáshitelt 3,8 M összegben amit rendszeresen törlesztek. Ebből a hitel 20E+ 11E Ft az életbiztosítás. A tőke a biztosítási alapba megy.
2008-ban 4M Ft lakásfelújítási hitelt amit 30E Ft törlesztek (öt évenként változik a devizakamat).
Jelzálogfedezet a saját, valamint a szülői ingatlan. Édesapám elhunyt, szeretnénk eladni minkét ingatlant. A szülői házra lenne vásárló, de nem tudjuk annyiért eladni ami ki tudná váltani a jelzálogfedezet alól, másik ingatlant viszont nem tudunk bevonni.
Kérem segítsen, milyen lehetőségem lenne megoldást találni a problémámra?
Köszönettel. Anita


18
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x