Tisztelt Tanácsadó!

9 milliós lakást szeretnék venni, ehhez 4,3 millió forint önerőm van, és még 4,7 millió lakáshitelre lenne szükségem. Havi nettó fizetésen 205.000 forint, a háztartás havi kiadásai kb. 50.000 forint. A lakossági számlámhoz kapcsolódik egy folyószámla hitel, amelyet rendszeresen használok, de ezen kívül más hitelem nincs (mivel az előző jelzáloghitelemet már visszafizettem). Egyedülálló vagyok.

Milyen esélyeim vannak, hogy megkapom a hitelt?

Köszönöm a válaszukat.
Tisztelettel: Andrea

Kedves Andrea!

A folyószámla hitel használatát figyelembe veszik a hitelbírálók lakásvásárlási hitel igénylése során, ám ez nem zárja ki a hitelkérelem pozitív bírálatát. Azt, hogy a folyószámla hitelt mekkora havi kiadásként veszik figyelembe, függ a hitelkeret összegétől, de ez általában nem egy jelentős tétel. Mivel egyéb hiteltartozása nincsen, ezért a folyószámla hitel törlesztésére fordítandó összeg beleférhet a nettó 205.000 Ft-os fizetésébe még a 4,7 millió forint összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részlete mellett is. Jövedelmi oldalról tehát a leírtak alapján teljesülhet a fedezettség. Ez esetben fizetőképességet javító adóstárs bevonása sem szükséges, tehát egyedülállóként is hozzájuthat a kívánt hitelösszeghez.

Az ingatlanfedezettségre vonatkozóan annak a törvényi előírásnak kell megfelelni, miszerint a felvenni kívánt hitel összege nem haladhatja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át. Jóllehet a tényleges banki finanszírozási arány ennél kisebb, a 9 millió lakás értéke elbír 4,7 millió forintos terhelést.

Használt lakás vásárlásához a bankok piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelt egyaránt kínálnak. Mindkettő igényelhető egyedülállóként. Államilag támogatott kölcsön esetében a kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. A 9 milliós lakás és a 4,7 millió forintos hitelösszeg a kamattámogatott lakásvásárlási hitel jogszabályi feltételeinek is megfelel. A kamattámogatott és támogatás nélkül nyújtott lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva ismerheti meg.

Lakáshitel kalkulátorunk segítségével Szakértőink a megadott további információk alapján megkeresik az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshiteleket, melyekről díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni! További kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére írásban, telefonon vagy a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában akár személyesen is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Azt szeretném megtudni, hogy ha mínuszban van a bankszámlám és egy személyi kölcsön is van a nevemen kaphatok-e lakáshitelt, vagy nem?

Tisztelt Tanácsadó!
Nekem 160.000 Ft-os folyószámlahitelem van az OTP-nél. A jövedelmem 140.000 Ft + 26,600 Ft családi pótlék. A férjem a K&h-nál van, onnan akarunk hitelt felvenni és a CSOK-ot igénybe venni két gyermekre. A családi ház 4,5 millió Ft lenne. A folyószámla hitel miatt megkapjuk a kölcsönt és a CSOK-ot? Általában mindig mínuszban van a számlám. A férjem jövedelme 200.000 Ft.