Fogadjam el a hitelkiváltó bank ajánlatát vagy várjak a közalkalmazotti munkáltatói kölcsönre?

Tisztelt “Válaszadó”!

Svájci frankos hitelünk végtörlesztéséhez karácsony előtt beadtuk a hiteligénylést. Ezután megkaptuk Orbán Viktor levelét, miszerint a közalkalmazott férjem kaphat kedvezményes hitelt. (a hitel kettőnk nevén van, én nem vagyok közalkalmazott) Azóta már volt az értékbecslő is. Fogalmam sincs mit tegyek, a bankban sem segítenek. Mi lesz ha szólnak, írjuk alá a szerződést? A költségeket gondolom már így is ki kell fizetnem (140 000 Ft). A férjem tűzoltó, a munkahelyén sem tudnak semmit a részletekről. Félek a biztos? banki hitelt feladni a bizonytalan alkalmazotti hitelért, amiről még szinte semmit sem tudunk. Persze leadtuk a munkahelyen az igényt. Köszönettel várom válaszát!
Katalin

Kedves Katalin!

A miniszterelnöki levél tájékoztatása szerint a közszféra dolgozói számára biztosítandó kamattámogatott forinthitellel kapcsolatos részletekről a munkahelyi vehetők januárban tudnak felvilágosítást adni. Esetleg célszerű volna megvárni ezt a lehetőséget. Kérhetik a bankot, hogy a hitelszerződés aláírásával  esetleg várjanak néhány napot.

A vonatkozó szabályozás szerint hitelből történő kedvezményes végtörlesztés esetén legkésőbb január 31-ig kell benyújtani a devizahitelt nyújtó banknak a hitelkiváltó pénzintézet visszavonhatatlan hitelígérvényét. Ha ezzel rendelkeznek, de még nem írták alá a szerződést, akkor már biztosnak mondható a banki hitel. Ha időközben mégis a közalkalmazotti kölcsön mellett döntenének, akkor még mindig elállhatnak a banki hitelszerződés aláírásától. Ez esetben azonban a már kifizetett költségek elvesznek.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egészségügyben dolgozok. Kórházunkat januártól az állam működteti, tehát közszférában dolgozó vagyok. 3 éve vettem föl svájci frank alapú jelzáloghitelt 6.000.000.- Ft értékben, amit végtörleszteni szeretnék és minden igényt benyújtottam ehhez. Szeretném igénybe venni a kedvezményes forint alapú hitelt, amit a közszférában dolgozók számára nyújtanak a munkáltatók. A bankom adna forint alapú hitelt, de reménykedem a kedvezőbb munkáltatóiban. A munkáltatóm nem tud semmi tájékoztatást adni az általa nyújtható hitelről. A bankom 1 hetet adott, hogy eldöntsem igénylem-e az ő hitelüket, egyébként elveszítem ezt a lehetőséget, és nem tudok végtörleszteni. Kérdésem: jogos-e a bank részéről az 1 hetes gyors választás, illetve kihez… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x