Jó napot!

Szeretnék érdeklődni, hogy 3.500.000 Ft-ra lenne szükségünk a hiteleink kiváltására. A fedezetül kínált ingatlant egy bank 13.500.000 Ft-ra értékelte. Én 32 éves vagyok. Édesanyám 77 éves, nyugdíjas. Ő a haszonélvező és Ő lenne az adóstárs is. BAR listán nem szereplünk. Az egyik hitelre fizetéskönnyítést kértünk és állítólag ezért nem kaptuk meg az igényelt összeget.

Van lehetőségünk hitelhez jutni? Számolások szerint több, mint a felére csökkennének a kölcsön törlesztő részleteink.

Köszönettel várom válaszukat:
Nikolett

Kedves Nikolett!

Ha az adós valamilyen fizetéskönnyítési lehetőséget vesz igénybe, annak oka, hogy megterhelő számára a havonta fizetendő törlesztő részlet. Egy esetleges hitelkiváltás esetén ezt az újabb hitelnyújtó mérlegeli és ennek tükrében előfordulhat, hogy elutasítja az adósságrendező hitelkérelmet. Abból indul ki ugyanis, ha azt nem tudta fizetni az adós, akkor hitelkiváltást követően sem fog tudni szerződésszerűen törleszteni, hacsak a hitelkiváltás után nem csökken jelentős mértékben a havi törlesztési kötelezettség. Arról tehát, hogy fizetéskönnyítés esetén elutasításra kerül-e az adósságrendező hitelkérelem vagy sem, az egyéb tényezők ismeretében – jövedelmi helyzet, ingatlanfedezettség, stb. – dönt a hitelbíráló.

77 éves nyugdíjas jövedelmét a bankok jövedelemvizsgálat során nem tudják figyelembe venni az életkor miatt. Fizetőképességet javító adóstárs csak olyan személy lehet bankpartnereinknél, aki megfelel az életkori előírásoknak is, vagyis a kölcsön lejáratakor életkora nem haladja meg a 70. életévet. Haszonélvezeti joga miatt édesanyjának azonban mindenképpen szerepelnie kell a hitelügyletben.

13,5 millió forintra értékelt ingatlanra – az egyéb feltételek teljesülése esetén – felvehető lenne 3,5 millió forint, tehát az ingatlanfedezettséggel nem lenne gond. Érdemes lenne kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a részletesebb információk birtokában (például: milyen fizetéskönnyítési lehetőséget vettek igénybe, mennyi az Ön igazolt nettó jövedelme, stb.) Szakértőink tájékoztatni tudják Önt az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről.

Amennyiben a fizetéskönnyítés miatt pénzügyi partnereinknél nem találunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót, akkor a könnyített időszak lejárata után lehetne megpróbálni újra a hitelfelvételt.

Addig is az adósságrendező hitelek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunk segítségével kiszámolhatja és megtudhatja, hogy mennyivel csökkenne a havi törlesztő részlet egy esetleges hitelkiváltással.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése