Kedves Hitelnet!

Fiatal pár vagyunk és szeretnénk elkezdeni közös életünket egy saját kis házban. A probléma, hogy nincs elég önerőnk. A kinézett ingatlan 10,9 millió forintba kerül (Pest megye). Kettőnk fizetése (nettó) 272 ezer forint körülbelül. Az én nevemen van egy budapesti 60 m2-es panel lakás, amiben édesanyám él, azt is bevennénk hitelfedezetként.

A kérdésem, hogy Önök szerint van így esélyünk hitelt kapni, hogy meg tudjuk vásárolni a házat?
Illetve, a másik kérdés, hogy ha - ne adj Isten - valamilyen oknál fogva gondunk lenne a törlesztéssel, a kiegészítő lakás is veszélybe kerül-e?

Köszönöm szépen a segítségüket előre is!!!
Üdvözlettel: Viktória

Kedves Viktória!

Készpénz hiányában az egyetlen lehetőség lakáshitel igénylésére a kiegészítő ingatlanfedezet bevonása. Az Ön nevén lévő lakás értékétől függően tehát akár a teljes vételár hitelből történő finanszírozása megvalósulhat.

Azt, hogy a két ingatlanra együttesen mekkora összeget kaphatnak, előzetes hitelbírálat után tudják Szakértőink megmondani. A finanszírozási arányt ugyanis nemcsak az ingatlanfedezet, hanem az igénylők jövedelmi helyzete (rendszeres bevételek és  kiadások) is befolyásolja.

Mivel mindkét ingatlanra rákerül a bank jelzálogjoga, ezért esetleges nemfizetés, illetve a bank követelésének behajtása esetén akár a kiegészítő ingatlan is veszélybe kerülhet. Amennyiben a fennálló tartozás az egyik ingatlan kényszer-értékesítéséből is finanszírozható, akkor nem kerül árverés alá a másik lakás.

A szükséges információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. A részletek ismeretében Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket a lakásvásárlási hitelekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Önerő nélkül lehet-e valamilyen lakáshitelt igényelni?

Tisztelt hölgyem!
Lakást szeretnénk vásárolni! Kb. 5-6 millió Ft-os lakást. Kell-e hozzá önerő?
Ennek az összegnek kb. mennyi a törlesztője?
Megoldható-e hitel? A párom dolgozik, 85.000 a bére, én pedig gyeden vagyok, 40.000 a jövetelem.
Köszönöm szépen.

Önerő nélküli lakáshitel kellene sürgősen bárosnak.
Az a helyzet, hogy nincs telefonszám, ahol elérhetők Önök.

Lakást szeretnénk venni ami 1.700.000 Ft-ba kerül. Nekem 3 hónapja van munkahelyem és 110.000 Ft-ot keresek havonta. Tudok-e valami hitelt felvenni? Önerőm nincsen és más ingatlanom se.
Andrea

A következő lenne a kérdésem. Mivel egy gyermeket nevelünk közösen a párommal járna-e rá szocpol??? Illetve mit tudna ön ajánlani, hogy lakáshoz jussunk, hisz sajnos önerővel nem tudunk rendelkezni. Mert itt láttam több fajta lakás témát, de ahogy vettem észre, sokhoz önerő kell:::(((((
Üdv Viki.
Várom a válaszukat.