Fiatal pár 2 gyermekkel kaphat lakáshitelt minimálbérre?

Üdvözlöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy 24 és 27 éves fiatal pár vagyunk. 2 kiskorú gyermekünk van, a nagyobbik 3 éves, a kicsi 1 éves. Én gyesen vagyok, az élettársam bejelentett munkában dolgozik, jövedelme minimálbér (64.190 Ft) megy a számlára havonta. Albérletben lakunk és szeretnék végre egy saját ingatlant.

Az ingatlan Tolna megyében, Németkéren van. 2,4 millióért hirdetik. 100 m3 az ingatlan, 3 szoba, konyha, nappali, fürdő, beépített terasz, zárt és tartozik hozzá egy nagy telek, 860 öl meg disznóól, csibeól.

A kérdésem az lenne, hogy : Kihasználható-e rá a szocpol vagy fél szocpol állami támogatás és mekkora összeget kapnánk a 2 gyermekre? És még annyi, hogy mellé kapnánk-e hitelt, hogy a házat meg tudjuk venni?

Előre is köszönöm a türelmüket és válaszukat.
Andrea

Kedves Andrea!

Használt lakóingatlan vásárlására sajnos nem vehető igénybe az állam által nyújtott szocpol támogatás. Az csak új ház építésére és újépítésű lakás vásárlására adható. A félszocpolt korábban lehetett igényelni használt lakás vásárlásához, de ez a támogatási forma 2009-ben megszűnt és azóta nem vezették be újra, így jelenleg sem érhető el.

A másik problémát jelen esetben az jelenti, hogy 2,4 millió Ft értékű ingatlant nem fogadnak el fedezetként a bankok. A fedezetül bevonható ingatlannak legalább 5 millió Ft értékűnek kell lenni. Amennyiben ezt a házat szeretnék megvásárolni, az csak akkor lehetséges, ha fedezetként be tudnak vonni másik lakást. A fedezetül bevont ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni. Ha tehát akár szülői tulajdonban, akár hozzátartozói megkötés nélkül bárki tulajdonában lenne olyan ingatlan, ami bevonható fedezetként, akkor arra igényelhető lakáshitel. Az Ön élettársa lenne az adós, Ön az adóstárs, de a fedezetül bevont ingatlan tulajdonosainak is részt kellene venniük a hitelügyletben.

Azt, hogy ilyen feltételekkel, önerő nélkül, minimálbérre, fel tudnák-e venni a teljes vételárat, előzetes hitelbírálat után tudják Szakértőink megmondani. Lényeges kérdés az ingatlanfedezet értéke, területi elhelyezkedése is, ezen adatok ismerete meghatározó a hitelbírálat szempontjából. Személyre szabott, ingyenes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.

A lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen lakásvásárlási hitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x