Fészekrakó programban milyen hitelt igényelhetünk tetőtéri új lakás kialakításához?

Tisztelt Hitelnet!

Mindketten aktívan dolgozó 30 év alatti fiatalok vagyunk és az első gyermekünket várjuk. A nyáron fogunk összeházasodni. Jelenleg a párom szüleinek a házában élünk, amelynek van egy remek tetőtere, de nem lakható még, csak ablakok vannak. Ide egy komplett, külön lakást tudunk építeni, a szülők is beleegyeztek. Sajnos, ez elég sok pénzbe kerülne, a fizetésünk erre nem elég (hiába keresünk tűrhetően) és önrészünk sincs. Nincs semmi a nevünkön.

Szeretnék érdeklődni, hogy ezen körülmények mellett, milyen lakáshitel lehetőségünk van a Fészekrakó programon belül?
Hol érdeklődhetünk?
Mik az első lépések?

Válaszukat nagyon köszönjük!
Tisztelettel.
Melinda

Kedves Melinda!

Elsőként a Fészekrakó programról nyújtunk némi információt. Tudni kell, hogy ennek keretében a finanszírozni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 70%-a vehető fel hitelként. Adott esetben a tetőtérben történő új lakásépítéshez tehát az ÁFA összegét is tartalmazó építési költség 70%-ig igényelhető kölcsön. További feltétel, hogy amennyiben az ingatlan Budapesten vagy megyei jogú városban van, akkor az építési költség nem haladhatja meg a 15 millió forintot, egyéb település esetében pedig a 12 millió forintot. Az igénylésnek nem feltétele a házastársi kapcsolat, élettársak is igényelhetik. Amennyiben élettársként igényelnék, akkor a családi állapot fennállásáról írásban kell nyilatkozni. Mivel mindketten 30 év alattiak, ezért az igénylés életkori feltételének megfelelnek.

Mivel önrészük nincsen, s a tetőtérben kialakításra kerülő új lakásra az építési költség 100%-a nem vehető fel, ezért megoldást a szülői ház bevonása jelenthet. Vagyis nemcsak a tetőtéri lakás lenne a fedezet, hanem a szülők lakása is. A kettő együttes értéke lehetővé teszi akár a teljes költségvetés banki finanszírozását. Ennek érdekében a szülőknek is részt kell venniük a hitelügyletben, de jövedelemigazolás nem feltétlenül szükséges a részükről.

A Fészekrakó programon belül állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitelt egyaránt igénybe vehetnek. Mindkét hiteltípust forint alapon nyújtják a bankok. A hitelkérelem akkor indítható, ha rendelkezésre áll az új lakás kialakítására kiadott jogerős építési engedély és költségvetés. Ha tudják már, hogy hozzávetőlegesen mekkora lesz a költségvetés, akkor a további információk megadásával együtt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a konkrét hitellehetőségekről!

Új lakás építése esetén lakásépítési támogatásra (szocpol) is jogosultak lehetnek. A támogatás minimum 2 gyermek után igényelhető. Erről bővebben IDE kattintva olvashat. A gyermekek születése előtt megelőlegező szocpol igényelhető, aminek feltétele a házastársi kapcsolat. Érdemes lenne tehát a házasságkötést követően indítani a hitel- és szocpolügyletet. A lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodában díjmentes vállaljuk a teljes körű ügyintézést!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x