Tisztelt címzett!

Hol tudom megnézni, hogy a fészekrakó hitelhez (azon kívül, hogy 35 év alatt kell lenni) milyen egyéb feltételek szükségesek? Illetve hol tudok tájékozódni, hogy a hitelkockázati elemzésnél miket vesznek figyelembe?

Nekem van egy bruttó 300.000 Ft-os fizetésem, élettársam azonban egyetemista, neki ösztöndíja van elég sok, nettó átlagjövedelme az enyémhez hasonló a különböző ösztöndíjakat összeadva. Azonban ha jól tudom, ez nem számít "jövedelemnek" az elemzéskor. Vagy mégis?

Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel.
Emese

Kedves Emese!

A fészekrakó hitel egyik lényeges feltétele a vásárolandó ingatlan vételárára vonatkozik. Használt lakás vásárlása esetén a vételár megyei jogú városban és Budapesten nem haladhatja meg a 12 millió forintot, egyéb településen a 8 millió forintot. Amennyiben új lakást szeretnének vásárolni, akkor a telekár nélküli, ÁFA összegét tartalmazó vételár megyei jogú városban és Budapesten nem lehet több 15 millió forintnál, egyéb településen 12 millió forintnál.

A támogatott személyeknek adós és adóstársként kell részt venniük a hitelügyletben és a hitelcél szerinti ingatlanban kizárólag ők, illetve gyermekeik szerezhetnek tulajdonjogot. Ha az igénylők nevén van támogatott hitel, akkor vállalniuk kell, hogy azt a szerződéskötéstől számított egy éven belül visszafizetik. Az igénylők nem rendelkezhetnek lakóingatlannal, eltekintve néhány kivételtől.

Fészekrakó hitelt a vásárolandó ingatlan forgalmi értékének maximum 70%-áig nyújthatnak a bankok, a vételár fennmaradó részét önerőből kell kifizetni. A fészekrakó hitel forint alapon érhető el.

Pénzügyi partnereink között van olyan hitelnyújtó, amely az ösztöndíjat is elfogadja hitelfelvétel során, amennyiben az az általa vezetett lakossági folyószámlára érkezik.

A hitelbírálat során számos szempontot figyelembe vesznek a pénzintézetek. Az igénylők jövedelmi helyzetén, a rendszeres bevételek és kiadások összegén, életkorukon, az ingatlanfedezettségen kívül meghatározó lehet a hitelmúlt, a lakossági folyószámla megléte, iskolai végzettség, stb. Pontos információnk erről nincsen, a bankok hitelminősítő rendszere nem ismert.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megadott információk alapján Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő fészekrakó és egyéb hitelkonstrukciókról, a maximálisan felvehető hitelösszegről és a várható törlesztő részletről. Személyre szóló hitelajánlatunk - akárcsak a teljes körű hitelügyintézés - díjmentes!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztel Hitelnet!
Phd hallgató vagyok, és lakásvásárláson gondolkozom, mely egy részét lakáshitelből fedezném. Az ösztöndíjamból 140ezer jövedelmem származik havonta, sajnos ösztöndíj révén munkáltatói igazolással ezt nem tudom igazolni.
Létezik mégis valami alternatíva lakáshitel felvételére számomra?
Válaszát előre is köszönöm!
Viktor