Üdvözlöm.

Párom és én használt lakást szeretnénk vásárolni a közeljövőben, maximum 8 millió Ft értékben. Párom 31, én 32 éves vagyok. Mindketten dolgozunk. Párom bruttó bére 156 ezer Ft. Az enyém 118 ezer Ft. Sajnos nem rendelkezünk önerővel. Gyermeket is szeretnénk vállalni nemsokára.

Mik a lehetőségeink a fészekrakó hitelnél?
A szocpol igénybe vehető? Esetleg mint önerő is?
Megkaphatnánk így a hitelt? És milyen törlesztő részlettel számolhatnánk?

Köszönöm válaszukat előre is!
Tisztelettel: Evuci

Kedves Evuci!

A fészekrakó hitel keretében a lakás vételárának maximum 70%-a vehető fel hitelként az erre vonatkozó jogszabály előírása alapján. Minimum 30% önerővel kell tehát rendelkezni fészekrakó hitel igénylése esetén. Készpénzes önerő helyett plusz ingatlanfedezet is elfogadható a megvásárolandó lakás bevonása mellett. Ennek az ingatlannak nem kell, hogy Önök legyenek a tulajdonosai, hozzátartozói megkötés nélkül bármely személy felajánlhatja lakását, családi házát plusz fedezetként.

Szocpol igénybevételére használt lakások esetén nincs lehetőség. Ezt a fajta támogatást az állam kizárólag új házak építése, illetve újépítésű lakások vásárlása esetén biztosítja. A vállalt gyermekek után igényelhető megelőlegező szocpol a gyermekek megszületéséig kölcsönnek minősül, tehát önerőként új lakásszerzés esetén sem lehetne figyelembe venni.

A teljes vételárat tehát kiegészítő ingatlan fedezete mellett kaphatják meg. Az ingatlanfedezettség mellett a pénzintézetek a jövedelemfedezettséget is vizsgálják. A jövedelemvizsgálat összetett, a maximálisan vállalható törlesztő részlet meghatározásánál a bankok az igazolható munkabér mellett a háztartás rendszeres kiadásait is figyelembe veszik. Arról, hogy adott jövedelmekkel mekkora összegű hiteltörlesztést vállalhatnak, Tanácsadóink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni.

Használt lakás vásárlásához államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. A legkedvezőbb törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. A havi törlesztést igény szerinti futamidőre kalkulálhatják. A lakásvásárlási hitelek forint alapon érhetők el, így árfolyamkockázattal nem kell számolni. A törlesztő részlet összege a választott kamatperióduson belül (3, illetve 12 havi; 3, 5 vagy 10 éves) állandó, egy-egy kamatperiódus lejáratát követően pedig a báziskamat változásának megfelelően változhat.

Amennyiben további kérdéseik lennének, forduljanak bizalommal Tanácsadóinkhoz online, telefonon vagy a Hitelnet irodákban személyesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése