Fészekrakó hitel és szocpol családi ház vásárlásához?

4 gyermekes anya vagyok, 31 éves. A férjem 28. A jövedelmünk nekem a családi pótlék és GYET, a férjemnek a bérpótló támogatás. Szeretnénk használt családi házat venni a szocpol és a fészekrakó program segítségével.
Ha tudnak segíteni, megköszönnénk. Laura

Kedves Laura!

Bevezetését követően a szocpol csak új építésű lakás vásárlásához vagy új lakóház építéséhez lesz igényelhető, használt családi ház vásárlásához sajnos nem. A fészekrakó program használt lakóház megszerzéséhez is igényelhető. A hitelfelvételhez azonban legalább 3 hónapos munkaviszony igazolása szükséges. Sem a GYET és a családi pótlék, sem a bérpótló támogatás nem fogadható el önmagában jövedelemként.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2006-ban fészekrakó programon keresztül vettük családi házunkat. Idén belevágtunk falusi CSOK igénylésbe (két gyermek után), értékbecslő kijött, papírokat beadtuk, telefon is érkezett, hogy elfogadták igényünket. Tegnap előtt jött a telefon, hogy nem tudják az összeget zálogosítani a házra, mert fészekrakó programon keresztül vettük fel hitelt és arra az állam kezességet vállalt, ha mi nem tudjuk valami okból fizetni hitelt akkor az állam vállal érte kezességet. Azt a lehetőséget kaptuk, hogy ismét jöjjön ki értékbecslő, és számunkra felbecsülhetetlen értékűre kellene becsülnie családi házunkat, majd a jelzálogot nem csak a mi házunkra, hanem egy másik ingatlanra is rá tenné a bank, de… Továbbiak »

Kedves Lívi!
Kérdésében sajnos nem tudunk segíteni, javasoljuk, hogy forduljon az illetékes Magyar Falu Program Információs Szolgálathoz.

Jó napot! Ha jól tudom létezik állami kezességvállalás a lakásvásárlásnál. Ennek feltételei, hogy a hitel igénylők 35 évnél fiatalabbak legyenek és az önerő 30 százalékával rendelkezzenek. Igénybevételnél egyszeri 2 százalékos kezességvállalási díjat kell fizetni a kölcsön állami kezességgel biztosított részére. Kérdéseim: Az állam a központi költségvetés terhére készfizető kezességet vállal a lakásvásárláshoz a hitelintézettől felvett lakáskölcsönnek arra a részére, amelyre a vásárolt lakás hitelbiztosítéki fedezete nem nyújt fedezetet. Ez azt jelenti, hogy ha például 5 millió hitelt szeretnék felvenni, hogy lakást vegyek, van 1.500.000 Ft önerőm, akkor az 5 milliónak az állam lenne a kezese? Állami kezességvállalásnál a 30 százalék… Továbbiak »

Kedves Piroska!
Az állami kezességvállalás a bank által normál konstrukcióban adott hitelösszeg és a hitelbiztosítéki érték 100% közötti részre vonatkozik.
A CSOK fészekrakó hitel esetén is önerőként vehető figyelembe.
Személyre szabott, díjmentes fészekrakó hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Most szeretném a szocpolt, és fészekrakó hitelt igénybe venni! Kérhetnék egy tájékoztatás ez ügyben??

Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy szocpol támogatást lehet-e fészekrakó hitellel kombinálni? Esetleg van-e arra lehetőség, hogy önerő nélkül tudjunk hitelt felvenni használt családi házra? Esetleg a lakáslízing segítség lehet? Sajnos nincs önerőnk. Van Fundamenta lakáselőtakarékossági szerződésünk, de még csak két hónapja, amit elég rövid idő. Szeretnénk családi házba költözni, de a szocpol sajnos használt ingatlanra nem nyújt támogatást. Új építésűt pedig nem igazán tudnánk vásárolni a kiszámított kb. 9 millióból, amit szocpol segítségével igénybe tudnánk venni. 🙁
Előre is köszönöm válaszát!

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, én 26 éves vagyok, a férjem 39 éves. Én szeretném nevemen lenne ez a két hitel, de a férjem lenne az adóstársam. Akkor is számít a férjem életkora? Még azt szeretném meg kérdezni . Menyi lenne ez az összeg, összesen?
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT!!!


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x