Tisztelt Hitelnet!

Már az online felületen írtam Önöknek, de számunkra fontos és gyors ügyintézésre volna szükség, ezért írok most ezen formában is. A férjemmel szeretnénk rövid időn belül Pècsen lakást vásárolni.

Jelenleg egy régi butaság miatt (folyószámla hitelkeret tartozás) miatt a férjem a KHR nyilvántartásban passziv státuszban szerepel. 2014. szeptember 18.-án megegyezés formájában (elengedés) a tartozás rendezve lett és 5 évig őrzi az adatokat a KHR. Tehát az 5 évből már csak pár hónap van vissza. Többszöri kapcsolat felvétel volt az OTP Faktoringgal, de eddig konkrét egyértelmű vàlaszt nem kaptunk, annak kapcsán hog vegyék le a férjemet a KHR nyilvántartásból.

Viszont mi rövid időn belül szeretnénk lakást vásárolni és mindenhol falakba ütközünk a KHR nyilvántartás miatt. Ausztriai jövedelem (3 havi átlag: 1820 €), hitelmentesség. Nekem csak a magyarországi GYES van (van egy gyermekünk). Szeretnénk teljesen haza költözni és gyermekünket most áprilisban Pécsre óvodába beíratni.

Kérnem Önöket a gyors segítségben, a megoldás keresésben. Nagyon fontos lenne!
Előre ős köszönöm!
Tisztelettel: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Megegyezéssel lezárt hitelügylet esetén a Központi Hitelinformációs Rendszer a lezárást követően valóban 5 évig tartja nyilván a negatív információt. Ez alatt az idő alatt a legtöbb banknál akadályokba ütközik a hitelfelvétel.

Vanank azonban olyan bankpartnereink, melyeknél legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén vagy akár már a lezárást követő azonnali passzív KHR státusz eseétn is működhet lakásvásárlási hitel felvétele. Ezeknél a hitelkonstrukcióknál ausztriai munkaviszonyból szármaó jövedelem is elfogadható lehet. Ezt 1 hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolással és munkabért tartalmazó bankszámla kivonattal szükséges igazolni. A munkáltatói igazolás banki formanyomtatvány és német nyelven is elérhető. A külföldi jövedelem mellett kiegészítő jövedelemként a gyes is figyelembe vehető.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető lakásvásárlási hitelekről. Amennyiben kitöltötte már online adatlapunkat, úgy Szakértőnk valószínűleg már felvette Önnel a kapcsolatot. Ha mégsem, kérjük, keresse pécsi Hitelnet irodánkat, melynek elérhetőségét IDE kattintva találja. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézését is!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Házépítésbe kezdtünk férjemmel, amire a falusi-csok hitel-támogatást, valamint egyéb hitelt szeretnénk felvenni.Én adóstársként szerepelek a történetben, de passzív BÁR-listás vagyok egy két éve rendezett hitel miatt, amelyet veszteséggel, de lezártak.
Van-e olyan bank az országban, aki foglalkozna az ügyünkkel? Mindketten közalkalmazottak vagyunk, megfelelően magas fizetéssel,egyébként nem lett volna akadálya az egész történetnek. Már minden papír elkészítve, indulhatott volna a dolog, minden engedély beszerezve, mikor az ügyintéző szólt, hogy emiatt mégsem mehet.
Válaszát várva köszönettel: Bernadett

Én és párom házat szeretnénk venni.
Párom dolgozik, szakmunkás bért utalnak neki. A TB-je több mint 3 éves már. Én jelenleg álláskereső vagyok! Párom passzív KHR listán szerepel! Célunk házat venni!
Milyen lehetőségeink volnának?

Passzív KHR-rel lehetek adóstárs (kezes) lakáshitelnél?

Érdeklődni szeretnék, hogy a férjem 2008-ban még kocsi miatt elment kezesnek, amit a tulaj nem fizetett. Van bejelentett munkája, tőle kezdték el vonni.
Kaphatunk-e babavárót ebben az esetben?

Üdvözlöm!
Feleségemmel együtt szeretnénk közös lakást vásárolni, viszont én jelenleg még passzív KHR listás vagyok. Sajnos emiatt jelenlegi (Raiffeisen) nincs lehetőségünk hitelfelvételre.
Tudnának segíteni akár Önökön keresztül is olyan bankot találni, ahol így is hitelképesek lehetünk, vagy mindenképp meg kell várni hogy lekerüljek a KHR listáról?
Előre is köszönöm a segítségüket.
Norbert