Tisztelt Szakértők!

Szeretnénk végre egy saját lakást vagy házat venni, mert ahol élünk, nehéz albérletet találni és nem is jó így. Párom alkalmazottként papíron 116.000 Ft nettó keresetet kap (a többit kézbe). Neki semmi hitele nincsen, semmilyen tartozása nincs a NAV felé. Munkaszerződése határozatlan idejű, 4-5 éve van a cégnél. Én jelenleg gyeden vagyok (közös gyerek, 1 éves). Közalkalmazott vagyok 5 éve, munkaszerződésem határozatlan idejű. Önerőnk kb. 3 millió forint lenne + csok, ha lehetséges. Plusz ingatlan nem bevonható.

Viszont én nem hiszem, hogy szerepelhetek adóstársként, mert egy régebbi személyi hitel miatt felkerültem. Faktoringnak átadva részletekben fizettem vissza a maradék összeget, így ha jól értelmeztem 5 évig nem kerülök le a listáról. Plusz van diákhitelem.

Ilyen esetben van lehetőségünk hitelhez jutni?

Két verzión gondolkoztunk.
1. Gyűjtünk még 1 millió forintot és készpénzre veszünk egy felújítandót. A felújításra pedig hitelt vennénk fel.
2. 3 millió önerővel egy 8-10 milliós lakás/ház vásárlása hitelre.
Egy gyerekre ebben a formában Csok igényelhető?
Van értelme így elindulni?

Köszönöm.
Ancsa

Kedves Ancsa!

Amennyiben korábbi hátralékos hiteltartozását már rendezte, úgy adatai passzív státuszban szerepelnek a KHR negatív listáján. Kérdés az, hogy mikor fizette vissza tejesen a személyi hitelt, vagyis mióta passzív státuszú KHR listás. Ennek azért van jelentősége, mert bankpartnereink egyikénél legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén már lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel felvételélre. A hitelképességet emellett az is befolyásolja, hogy mekkora összeggel került fel a listára. Adott esetben az mindenképpen pozitívum, hogy csak egy hitelmulasztás miatt szerepel a rendszerben. A meglévő – szerződésszerűen törlesztett – diákhitel annyiban befolyásolja a hitelfelvételt, hogy annak havi törlesztő részletét is figyelembe kell venni a hitelbírálat során.

A gyermek után járó családi otthonteremtési kedvezményre jogosultak lehetnek, amennyiben az egyéb CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhatnak. 1 gyermek után igényelhető CSOK összege: 600.000 Ft.

Elvileg a 3 millió forint saját erővel és 600.000 Ft CSOK-kal működhet egy 8-10 milliós lakás vásárlása, attól függően, hogy mekkora szabad jövedelmet fordíthatnak hiteltörlesztésre. Erről Szakértőink pontos, személyre szabott tájékoztatást tudnak nyújtani Önöknek a további részletek ismeretében (például: gyed összege, diákhitel havi törlesztése, vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, stb.). Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Irodáinkban a teljes körű CSOK és hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése