Kedves hitelnet!

Házat szeretnénk vásárolni. Párom édesanyjáék felajánlották az házukat önerőnek. A ház amit kinéztünk erősen felújítandó, mások számára inkább bontandó lenne, de mi még szeretnénk azt rendbe hozni, felújítani.

A kérdés az lenne, kaphatunk-e ilyen ingatlanra hitelt úgy, hogy a másik házat is bevonnánk? A felajánlott ingatlan értéke 10 millió Ft körül és vidéken van, viszont amit szeretnénk megvásárolni 9 millió Ft és városban. Jelenleg párom dolgozik, én még gyesen vagyok, csak szeptemberbe megyek vissza a munkahelyemre.

Kaphatunk így hitelt?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Niki

Kedves Niki!

A hitelintézetek meghatározzák a fedezetül elfogadható ingatlanok minimális forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értékét. Ezen felül egyéb követelményeket is támasztanak az ingatlanfedezettel szemben. Amennyiben az ingatlanon felépítmény van, akkor azt kell értékelni (tehát nem lehet csak a telekárat figyelembe venni) és amennyiben a felépítmény általános állapota romos, akkor értéke 0, így sajnos nem fogadható el fedezetként. Ha tehát az Önök által megvásárolni kívánt lakóingatlan bontandó, akkor a vásárlás során, mint a kölcsönügyletbe fedezetül bevonható ingatlan, sajnos nem lehet vele számolni.

A szóban forgó házat tehát akkor tudnák megvásárolni, ha a szülők által felajánlott ingatlanfedezet mellett további önerővel is rendelkeznek. Előzetes hitelbírálat alapján Szakértőink ki tudják számolni, hogy a szülői házat fedezetül bevonva mekkora összegű készpénzzel kellene rendelkezniük a lakásvásárlási hitel felvételéhez.

A szóban forgó ingatlan megvásárlása után már lehetőség nyílna a korszerűsítés lakáshitelből történő finanszírozására a célingatlan bevonásával, amennyiben a további hitelfelvételt az Önök jövedelmi helyzete is lehetővé teszi. Korszerűsítés esetén ugyanis a bankok nem az ingatlan aktuális állapotából indulnak ki, hanem a korszerűsítést követő, várható jövőbeni értéket veszik alapul a hitelbírálat során.

Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak Önöknek adni, további információra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével küldhetnek el, s ezt követően Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot. A lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát személyesen is felkereshetik. Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találják meg. A díjmenetes tanácsadást követően Szakértőink díjmentesen vállalják a teljes körű hitelügyintézést is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése