Tisztelt Szakértő!

A párommal találtunk egy eladó házat, amit nagyon szeretnénk megvenni, mert amióta megláttuk, azóta folyamatosan tervezzük az életünket, szóval nagy hatással van ránk, nem szeretnénk lemondani a lehetőségről. Olvastam egy olyan lehetőségről, hogy a Fundamentánál van mód azonnali hitelfelvételre. Azonban, hiába találtam példákat, nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal és szeretném számokban csupán hozzávetőlegesen látni, hogy az elképzelésem mit takarna hosszú távon.

A házat 8 millió Ft-ért árulják, de sajnos nekünk nincs megtakarításunk bizonyos okok miatt. A kettőnk nettó jövedelme együtt legrosszabb esetben havi 150 ezer Ft. Nem tudom pontosan, milyen költségekre kell még számítani és pontosan mekkora hitelre van szükségünk és ez milyen feltételekhez lenne kötve a Fundamentánál.

Jó lenne számokban látni, hogy abban az esetben, ha Fundamenta azonnali hitelt választom, akkor 8 millió Ft-ot 25 éves futamidővel milyen összegű törlesztéssel kellene visszafizetnünk? Esetleg milyen más megoldást tudna esetünkben javasolni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Anna

Kedves Anna!

Fundamenta hitelek közvetítésében irodánk nem illetékes, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. A hitelintézetek által kínált lakáshitelekről azonban készséggel tájékoztatjuk.

Törvényi szabályozás alapján egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, ami azt jelenti, hogy minimum 20% saját erőre lenne szükség a teljes vételár finanszírozásához. Készpénz hiányában önerőként vehető figyelembe 2015. július elsejétől a meglévő gyermekek után igényelhető, egy összegű, vissza nem térítendő támogatás, a CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye). Erről bővebben oldalunkon tájékozódhatnak.

Ha még nincsen gyermekük, akkor is igényelhető megelőlegező CSOK, de ebben az esetben a CSOK összegét bele kell számítani az ingatlan maximális 80%-os terhelhetőségébe, vagyis a támogatás és kölcsön összege nem haladhatja meg az ingatlan piaci értékének 80%-át.

Amennyiben nagyobb hitelösszegre van szükség, mint amit a megengedett finanszírozási arány lehetővé tesz, akkor ez plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg. A kiegészítő fedezet más személy (például szülő) tulajdonában is lehet. Ha van erre lehetőségük, online adatlapunkon kérjük adja meg a részleteket és Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése