Jó napot kívánok!

Mivel nem igazán vagyok tisztában ezekkel a hitel ügyintézéses dolgokkal, szeretnék információt kérni.

A párommal nem vagyunk megházasodva, jelenleg 13 hetes kismama vagyok. Szeretnénk használt lakást vásárolni. Amit kinéztünk, – a legolcsóbb – 5M forintért kínálják, de ez “picit” lepukkant állapotban van, és víz sincs bevezetve, csak az udvaron, kerti csap formájában. (Fürdőszoba helység van kialakítva egyébként.)

Mivel nincs ennyi pénzünk, hogy a házat megvegyük és lakhatóvá tegyük azt, szeretnénk igénybe venni az állam adta lehetőségeket, illetve ehhez pluszban hitelt igényelni.

Párom dolgozik, ez év februártól van a jelenlegi munkahelyén. Az én munkaszerződésem sajnos 2021. februárban megszűnik.

Mik a lehetőségeink, amihez nem igazán szükséges önerőt megfizetni?

Előre is köszönöm a választ.
D.

Kedves D!

Arról nem ír, hogy a célingatlan helyileg hol található. Amennyiben preferált településen, úgy mind a vételár kiegyenlítéséhez, mind a ház felújításához, korszerűsítéséhez igényelhető a falusi CSOK. A preferált települések listájáról, valamint a jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

A falusi CSOK már olyan ingatlanra is igényelhető, mely a támogatási kérelem benyújtásakor rendelkezik legalább 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel.

A további, ingatlannal szemben elvárt feltételeket – melyek fenti linken olvashatók – elegendő a felújítási munkálatok befejezéséig elvégezni.

Ha nem falusi CSOK-os településen vásárolnak házat, akkor már a támogatási kérelem benyújtásakor meg kell felelnie az ingatlannak az alábbi feltételeknek:

  • rendelkezik 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel -, továbbá fürdőhelyiséggel és WC-vel,
  • közműves villamos energia szolgáltatással,
  • egyedi fűtési móddal,
  • közműves szennyvízelvezetéssel, vagy ha nincs a településen (településrészen) közműves szennyvízelvezetés, a szennyvíz tisztítása és elhelyezése egyedi szennyvízkezelő berendezéssel vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárggyal vagy időszakos tárolása egyedi zárt szennyvíztárolóban történik, és
  • közműves ivóvíz-szolgáltatással, vagy ha a településen (településrészen) nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Arról, hogy az elérhető lakáshitelekről és a maximálisan felvehető hitel összegéről Szakértőink pontos tájékoztatást tudjanak adni Önöknek, további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése