Jó napot!

Érdekelne, hogy milyen lehetőségeink vannak lakásfelújításra. Olcsón hozzá tudnánk jutni egy házhoz, de felújításra szorul.

Én kismama vagyok első gyermekünkkel, de van bejelentett munkahelyem. Gyeden leszek a babával. Párom (élettárs) minimálbérre van bejelentve. Szükségünk lenne 1 millió forintra a felújításhoz, korszerűsítéshez. A ház értéke kb. 500 ezer Ft.

Milyen hitelhez, illetve támogatáshoz tudnánk hozzájutni? Szocpol, esetleg kamattámogatású hitel?

Válaszát Köszönöm!
Noémi

Kedves Noémi!

Lakóház felújítására, korszerűsítésére szocpol sajnos nem igényelhető. Lakásfelújításra piaci kamatozású lakáshitel, korszerűsítésre pedig állami kamattámogatású lakáshitel vehető fel.

Felújítási hitel esetén a bankok az ingatlan jelenlegi értékét veszik alapul. Amennyiben a ház tényleges forgalmi értéke valóban 500 ezer forint, akkor az sajnos nem fogadható el fedezetként, hitelt tehát nem nyújt egyik pénzintézet sem.

Korszerűsítés esetén a hitelnyújtó az ingatlan várható jövőbeni értékéből indul ki. Ha azonban a korszerűsítésre hozzávetőlegesen 1 millió forintot kívánnak költeni, akkor az ingatlan sajnos még mindig nem lesz olyan értékű, mely hitelezhető lenne.

Megoldást ebben az esetben az jelentene, ha volna lehetőség egyéb – megfelelő értékű (4-5 millió forint) – ingatlanfedezet bevonására. A plusz ingatlannak nem kell saját tulajdonban lennie. A tulajdonosok hozzájárulásával és hitelügyletben való részvételével igényelhető lehet az 1 milliós lakásfelújítási hitel.

Amennyiben erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Támogatásban mi a különbség a felújítás és a korszerűsítés között?