Tisztelt Hitelnet!

Párommal második közös gyermekünket várjuk, aki ha minden rendben megy, akkor január közepén fog megszületni. Közös ingatlannal rendelkezünk, aminek ketten együtt 100% tulajdonosai vagyunk. Az első gyermek után nem vettünk igénybe semmilyen hitelcsökkentést, CSOK-ot, babaváró hitelt, semmit. Jelenleg nem vagyunk házasok, de augusztus közepén összeházasodunk.

Mivel jelenleg semmilyen hitellel, így jelzáloghitellel sem rendelkezünk (ezt a tavalyi évben kifizettük), ez alapján nyilván nem tudjuk igénybe venni a jelzáloghitel elengedést.

A kérdésem az, hogy ha a gyermek megszületése előtt felvennénk lakáscélú jelzáloghitelt korszerűsítés (pl. napelem telepítés) céljából, akkor erre a hitelre igényelhető lesz-e a 2. gyermek születés után az 1M forintos tőketartozás elengedés?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Krisztián

Kedves Krisztián!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a tartozáscsökkentő támogatás 2017. november 14. után kötött jelzálog alapú hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető. Ez a következő jelzáloghiteleket jelenti:

- melyet lakóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,
- melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget.

Amennyiben tehát a gyermek megszületése előtt jelzálog alapú felújítási vagy korszerűsítési kölcsönt vennének fel, úgy jogosultak lehetnének az 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra. A jogosultság feltétele, hogy a lakáscélú kölcsönszerződés a gyermek születése előtt aláírásra kerüljön.

Napelem telepítése céljára is igényelhető felújítási hitel. A terveztett munkálatokról költségvetést szükséges benyújtani a hitelkérelem benyújtásával egyidejűleg. A költségvetési adatlap banki formanyomtatvány, melyet a kapott árajánlatok alapján Önök is kitölthetnek.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási hitelekről. Ehhez néhány információ megadása szükséges, melyet online adatlapunk kitöltésével tehetnek meg. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak.

Költségvetés módosításának lehetősége
Cél Befogadás és bírálat között Befogadás után, első folyósítás előtt  Első folyósítás után
Új lakóingatlan építése igen nem nem
Meglévő ingatlan korszerűsítése, felújítása, bővítése igen nem nem
Falusi CSOK vásárlással egybekötött bővítés és/vagy korszerűsítés igen igen nem

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése