Tisztelt Hitelenet.hu!

Lakásfelújítási célú jelzáloghitel iránt szeretnék érdeklődni. 4 millió forintot szeretnénk felvenni, amelyet a következő célokra szeretnénk felhasználni: előtető építése a jelenlegi tető meghosszabbításával (mert a bejárati ajtónk felett jelenleg nincs és így ázik), a ház oldalán lévő tető meghosszabbítása, mellyel egy fedett rész alakulna ki, a jelenlegi oldalsó tető visszabontásával, szobák festése, egy szobában tapétázás, beépített bútorok cseréje.
Ezekre a munkákra felhasználható-e a hitel?

A kivitelezési munkálatokat saját magunk végeznénk el.
Az előtető és az oldalsó tető átépítésére vonatkozóan szükséges-e terv a hitel igénybevételéhez, folyósításához, elszámolásához? Az elszámolásnál a költségek hány százalékáról kell számla, hogy történik egyáltalán az elszámolás, folyósítás?
Egyszerre utalják, vagy részletekben?
A folyósítástól számítva mennyi időn belül kell elvégezni a munkálatokat?

Kettő meglévő gyermekünk mellé szeretnék egy harmadikat. Így olyan hitelt szeretnék, amelyre a gyermek születése után igényelni tudjuk a hitel elengedését.

Üdvözlettel:
László és Éva

Kedves Éva és László!

Az Önök által megjelölt célokra igénybe vehető lakásfelújítási hitel. A lakásfelújítási kölcsön felvétele a legtöbb banknál úgy működik, hogy költségvetést szükséges benyújtani az elvégezni kívánt munkálatokról. A munkálatokat nem szükséges számlával igazolni. Azt, hogy a tervezett munkálatok elvégzésre kerültek-e, a legtöbb bank szakaszonként vizsgálja egy helyszíni szemle keretében.

A hitel folyósítása eltérő lehet pénzintézetenként. Általában szakaszos folyósítás van, készültségi foknak megfelelően. Van olyan bank, ahol a hitelösszeg 50%-a előre kihelyezhető az ingatlanfedezet értékétől és az igényelt összegtől függően. Olyan pénzintézet is van, ahol valamekkora készültséget el kell érni ahhoz, hogy a bank utaljon a felújítási hitelből. Illetve elérhetők olyan felújítási hitelkonstrukciók is, ahol a teljes összeget előre kiutalják.

A tető átépítésére vonatkozóan a bank részére nem szükséges terv készítése, hacsak azt az építési hatóság elő nem írja. Az, hogy mennyi időn belül kell elvégezni a felújítási munkálatot, szintén bankfüggő. Van, ahol 9 hónap, van ahol 1, illetve 2 év áll rendelkezésre.

kalkulátor

Felújítási hitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakásfelújítási hitel lehetőségeket

Felújítási hitelek összehasonlítása

Az elérhető legkedvezőbb felújítási munkálatokról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online adatlapunk kitöltését követően. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Érdeklődnék, ha nincs önerőm, erre hogy ezt igénybe tudjam venni, akkor hitellel tudnám megoldani? De már igénybe vettem a falusi csokot és van jelzáloghitelünk a házon.