Felújítás alatt lévő ház vásárlásra kaphatunk lakáshitelt?

Jó napot!

A kérdésem a következő. Van egy 60-as években épült ingatlan, amit a férjemmel szeretnénk megvenni. A helyzet az, hogy ezt az épületet a mostani tulajdonos elkezdte felújítani, de nem tudta befejezni és közben eladná. Ez az ingatlan jelenleg belül teljesen üres olyan szinten, hogy se járólap, se parketta se csempe, se szaniterek, konkrétan semmi nincs a gázkonvektorokon és a nyílászárókon kívül. Üres falak, amik vakolva vannak. Nekünk ez megfelelne, mert a férjem meg tudná csinálni és legalább ezeknek a régi dolgoknak a felszedését és eltávolítását már nem kellene megcsinálnia. Ennyivel könnyebb lenne a helyzetünk.

De! A hitelügyintézőnk azt mondja, hogy erre a házra nem adják meg a hitel a bankok, mivel nincsen lakható állapotban. Ebben az esetben mit tudunk tenni, hogy meg tudjuk venni? Nagyon fontos volna a válasz!

Az ingatlant 6.100.000.- forintért vennénk meg úgy, hogy a banktól vennénk fel 4.000.000 .-forint kölcsönt. Ez az első ingatlanunk lenne és mindketten 35 év alattiak vagyunk egy 2,5 éves kislánnyal.

Előre is köszönjük a választ!
Vica

Kedves Vica!

A ház – jelenlegi állapotában – sajnos valóban nem fogadható el hitelfedezetként a pénzintézeteknél. Ennek oka, hogy nem lakható. Minden banknál előírás, hogy lakható legyen a fedezetül szolgáló ingatlan.

A lakásvásárlás esetleg akkor működhetne, ha másik ingatlanra vennének fel jelzáloghitelt. Annak az ingatlannak nem kell az Önök nevén lenni. Tulajdonképpen bárki tulajdonában lévő ingatlan elfogadható hozzátartozói megkötés nélkül, ha az illető hajlandó részt venni a hitelügyletben. A későbbiekben, ha már felújításra került az ingatlan és lakhatóvá válik, akkor lehetőség nyílhat arra, hogy a felvett jelzáloghitelt átjegyeztessék az Önök házára.

Amennyiben ez megoldható, kérjük, lakáshitel kalkulátorunk eredménye után töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Házat szeretnék venni. Segítséget szeretnék kérni.
Köszönöm.

Jó napot kívánok!
A kérdésem a következő: külföldön élő és dolgozó magyar állampolgárnak van -e lehetősége hitelfelvételre? Ha igen, milyen feltételekkel, és milyen hosszú ideig tart az ügyintézés? Lakást szeretnénk vásárolni. Azt még nem tudom, hogy újat vagy régit. Szocpol vonatkozik-e ilyen esetben? A visszafizetés csak euróban lehetséges?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel, Éva

Köszönöm a segítséget! Talán ez a verzió menni fog, mert lenne egy segítőnk, aki ebbe bele is menne. A kérdésem még az lenne, ha ezt így sikerül megoldanunk, akkor a felvett jelzáloghitel átjegyeztetés, az akkor már felújított házra, ami már a mi nevünkön lesz, hogyan fog majd történni, mit kell csinálnunk és pluszban, körülbelül mennyibe fog kerülni?! Milyen veszélyei vannak a jelzáloghitel felvételnek és a “mi” házunkra való átjegyeztetésnek? Nem tudom, hogy mennyire fontosak ezek az adatok még a válaszához, de leírnám. 4.000.000 forint jelzáloghitelt vennénk fel egy ismerős lakására, hogy a jelenlegi 6.100.000 forintos vételárú házat megvehessük, ami ugye… Továbbiak »


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x