Felmondott lakáshitel esetén igényelhető-e osztrák hitel?

Tisztelt ügyintéző!
Kérdésem a következő lenne: Sajnos 2008-ban Budapest Banktól felvett 12.000.000.- Ft jelzáloghitelünk felmondásra került fizetési elmaradás miatt. 2011 márciusától fennálló elmaradásunk 6.000 CHF, azaz 1.500.000.- HUF. Ezt az összeget 1 hónap alatt ki kellene fizetnünk, sajnos fogalmam sincs hogyan. Családi házunk Somogy megyében Kőröshegyen található. Legutóbb mikor megtörtént a hitelfolyósítás, az ingatlant 25.000.000.- forintra becsülték. Sajnos jelenleg férjemmel együtt egyéb tartozásaink miatt is (amiből már lejárt egy-két hitel) BAR listásak vagyunk. Szeretném kérdezni, milyen lehetőségeink vannak hogy ne veszítsük el az ingatlant? Igényelhetünk-e esetleg valamilyen hitelt a meglévő kiváltására és ha lenne valami megoldás, az mennyi időn belül jöhet létre? Férjem 2010 augusztus óta Németországban dolgozik én 3 gyermekkel főállású édesanya vagyok. Kérdéseimre válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Kedves Szilvia!

Felmondott lakáshitel jelenleg sajnos sem magyarországi, sem ausztriai banknál nem váltható ki. Az osztrák bankok ugyan nem vizsgálják a hiteligénylő BAR státuszát, ám azt igazolni kell, hogy a kiváltandó hitel nem mutat hátralékot. Így sajnos nem tudunk Önök által igényelhető hitelt ajánlani.

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nagyon köszönöm válaszát. Még azt szeretném kérdezni, hogy kinek lett volna köteles a lakásbiztosítás fontossága, hisz öt éve nem kérte tőlem a bank, hogy csatolja a szerződéshez. Nyilván kérni kellett volna tőlem a pótlását. Kellett-e volna tájékoztatni a banknak, hogy nem módosít szerződést bármi bekövetkezik, a banknak fel kellett-e volna venni velem a kapcsolatot a haláleset után akkor, hogy én tudom-e fizetni a megváltozott körülmények után a törlesztést?
Nagyon köszönöm válaszát!

Tisztelettel Üdvözlöm!
Szeretném a segítségüket kérni. 2008. májusban férjem osztrák jelzáloghitelt vett fel. Sajnálatos módon férjem 2008. július 13-án elhunyt. Közös ingatlanunk volt a fedezet. Szeretném megkérdezni, hogy a banknak kellett volna szerződésmódosítást készíteni velem a férjem halála után és kellett volna lakásbiztosítást köttetni velem, hisz elhunyt férjem nevén volt, amit meg kellett szüntetnem, amiről tájékoztattam a bankot is, de tőlem nem kért másikat, fel sem vette velem a kapcsolatot.

Osztrák hitelt kaphatok-e felmondott hitelre, ami a faktoringnál van? Szeretnék megalkudni a faktoringal. 38 éves vagyok, dolgozok bejelentett munkahelyen.

Tiszteletem!
Felmondott hiteleim rendezésére keresek megoldást. Ehhez segítségképpen fel tudok mutatni egy nagyvenyimi zártkerti ingatlant, gazdasági épülettel, kb. 900 nm területen.
Ha kell, más venné fel a kölcsönt. Illetve ha szükséges, még talán kezest is tudnék bevonni, a magasabb összeg reményében.
Van erre valamilyen lehetőség?
Üdvözlettel: Gábor


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x