Tisztelt Hitelnet!

Volt több tartozásom. Egyre akartam váltani. Ígéretet kaptam, bele vágtam. Mire oda jutottam sajnos csak a ház kölcsön kiváltására jutott. De megint ígéretet kaptam, megoldás lesz mindenre. Belementünk. Mert sok adósság volt, szeretem volna lerendezni, mert három kiskorú gyermek és párom gerincsérv után rokkant nyugdíjas lett. De nem igen volt megoldás, ráadásul megszűnt a munkahelyem. Munkanélküli lettem, nehezen éltünk meg, törlesztés elmaradás lépett fel. Kértem valami segítséget a banktól, válasz annyi, tegyek a számlára, mert el vagyok maradva. Majd sikerült munkahely, ment a fizetés a számlára, majd zárolták a számlám több hónapon keresztül. Nehezen fogatok, de úgy voltunk, megmenekül a ház, nem vesztjük el. Csak itt a három gyermek. Majd kértem levélben a bankot a gyerekek miatt oldják fel. Megtörtént, így sikerült megmentenem a villanyt, de sajnos a vizet nem. De megint zárolták. Majd pár napon belül szerződést is bontottak. Gyenge voltam lelkileg bemenni és megoldást találni, mert eddig semmi jót nem tapasztaltam. Átkértem a fizetésemet másik bankhoz. Vártam hátha per lesz belőle és kapok valami hivatalos segítséget. Nem tagadom a tartozást, de amin keresztülmentem nem leányálom. Bánt az is, hogy három gyermekemet havi 48.000 forintból kellett sokáig etetnem, ruháznom, fűteni és taníttatni őket, mert közben páromtól elvették a rokkant nyugdíjat. Betegsége miatt igen nehezen talált munkát.

Van valami mód, megmentsem a házat? Mert most még édesanyám betegsége miatt hozzánk került és nem szeretnék fedél nélkül maradni. Nagyobbik gyermekem 16, középső 15, kicsi 14. (Ez az ügy már több mint 8 éve alakult ki.)

Előre is köszönöm.
Magdolna

Kedves Magdolna!

Felmondott hitelszerződés esetén adósságrendező kölcsön felvételére sajnos nincs lehetőség bankpartnereinknél.

Megoldás esetleg a lakás Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása lehet, mellyel a tartozás megszüntethető, s Önök bérlőként tovább lakhatnak az ingatlanban. A programban való részvétel jogosultsági feltételeivel kapcsolatban a hitelnyújtó banknál vagy a Nemzeti Eszközkezelőnél érdeklődhet. A NET-et érinti ügyintézésben irodánk sajnos nem illetékes.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Férjem házán felmondta a szerződést a bank! 2 személyi hitel is van ráterhelve, jelzálog is van rajta + a szülőkén is van jelzálog. A NAV is követeli a gyerekekre felvett szocpolt!
Kérdésem az volna, mennyi idő után lakoltatják ki ilyenkor az embert? Így két házat is visz a bank, mert 3 éve nincs fizetve!
Válaszát köszönöm.