Felmondott hitellel terhelt lakás eladása

Tisztelt Szakértő!

2005-ben vettem fel 27.000.- CHF hitel. Az OTP 2011. 05. 25-én mondta fel a hitelem, de még 2011. 07. 04.-én is levonta a tartozásra a számlán lévő pénzt. 2011. 07. 08.-án átadta az OTP Faktoringnak a tartozást. A pótfedezetként bevont lakást eladtam, a befolyó pénzből kell kifizetni a tartozást. 2011. 09.01.-én a tartozás 19.000.- CHF, szóban, 05.-én már 26.000.- CHF a tartozás, írásban. Mi lehet a különbözet? Mi törleszthetünk 180 Ft-os árfolyamon? Hova lett a majd 5 évi befizetés, az állami támogatást? Most az eladáskor a vevő hitelből veszi meg a lakást. Az adásvételi szerződés időpontjában esedékes CHF a fizetendő? Vagy amikor a vevő megkapja a hitelét a különbözet kit terhel?
Köszönettel
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Csak a hitelfolyósító pénzintézet tud Önnek pontos választ adni arra, hogy a fennálló tartozás összege ebben az esetben milyen tételekből áll össze. Az eddig befizetett törlesztés bizonyos hányada csökkentette a tőkét, a többi a kamatot és kezelési költséget fedezte.
Amennyiben kombinált hitelről van szó, akkor az állami támogatás csak akkor kerül jóváírásra, ha a megtakarítási időszak már lejárt.
A rögzített árfolyamon való végtörlesztésre 2011. június 30-ig fel nem mondott hitelek esetén van lehetőség. Mivel az Önök kölcsönszerződését 2011. májusában mondta fel a bank, ezért nem érvényesíthető a kedvezményes .
Hitelből történő finanszírozás esetén a folyósítás napján érvényes árfolyamon kell visszafizetni a hitelt. A különbözetre vonatkozóan érdemes megegyezni előre, s az adásvételi szerződésben rögzíteni, hogy kit terhel. Van olyan bank, ahol az árfolyamkockázat miatt van lehetőség arra, hogy 5%-kal magasabb összegű hitelt kérjen a vevő.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy ingatlanom amin közös értékesítés van jelenleg folyamatban az OTP Faktoringgal. Viszont most örököltem egy kisebb lakást, amit el szeretnék adni és azt szeretném tudni, hogy így is le tudom adni ezt a kisebb lakást amit most örököltem?
Köszönöm a választ.

Kedves Lilla!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Javasoljuk az ügyben érintett szakértő megkeresését.

Üdvözletem!
A kérdésem a következő: lakáshitelünket felmondták. A férjem minimálbérért dolgozik, én gyesen vagyok a 4. gyermekünkkel. Az ingatlanon két hitel és szocpol volt. Az egyik hitelnek két kezese volt, anyósom (ő nyugdíja) és sógornőm (ő minimálbérért dolgozik, ott is van egy 8 éves gyermek). Közjegyzői végrehajtás jött ki tegnap. Most mire számítsunk? Miben egyezkedhetünk a közjegyzővel? A második hitel CHF, ott a Takarékszövetkezet volt a kezes.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x