Felmondott hitelkártya visszafizetése

Tisztelt Hitelnet!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a páromnak és nekem is van a Cetelem Banknál hitelkártyánk. A párom fizeti, de én sajnos nem tudom fizetni, mert akkor nem tudnék enni, és az albérletet fizetni.

Felmondták a szerződésemet. 2 hónapja a férjemet zaklatják az én tartozásom miatt. Ma ismét felhívták a páromat (2013.07.10), hogy amennyiben nem fizetek biróságra adják az ügyet, és a páromtól fogják levonni.

Kérdésem, hogy ez lehetséges, hogy áthárítják az én adósságomat? Egyedül vettem fel a hitelt, a férjem alá sem írta, mert nem kellett adóstárs. A Cetelem bankra nem vonatkozik a titok tartás? Miért alázzák meg az embert? Miért beszélnek úgy mintha a kutya s…ből rántottak volna ki? Tiszta megalázó!!!

Előre is köszönöm gyors válaszukat!
Tisztelettel: Marianna

Kedves Marianna!

Számunkra sem világos, hogy az Ön hitelkártya tartozása miatt miért a férjét keresi a Cetelem Bank, ha a hitelkártya az Ön nevén van és társigénylő nem lett bevonva a hitelszerződésbe.

Végrehajtási ügyekben azonban irodánk nem illetékes, így a hitelkártya tartozás behajtásának módjával kapcsolatban nem tudunk Önnek bővebb felvilágosítást adni. Arról, hogy a tartozás megfizetésére a férje, nem mint adóstárs, hanem mint házastárs kötelezhető-e, a jogi szakértő tud pontos tájékoztatást adni.

Hitelkártya szerződés felmondása után arra sajnos már nincsen lehetőség, hogy adósságrendező hitelből kerüljön visszafizetésre a tartozás. Felmondott hitelt ugyanis egyik pénzintézet sem vált ki. A hitelkártya nemfizetése miatt az Ön adati BAR listára is kerülhettek, ami az újabb hitelfelvételnek szintén akadálya. A tartozás megszüntetésére banki hitel útján tehát nincs lehetőség.

Mindenképpen azt javasoljuk Önnek, hogy keresse meg a Cetelem Bank illetékesét és próbáljanak megegyezni a hitel visszafizetésének Ön számára is kedvező módjában. Ha sikerül egy olyan havi törlesztő részletben megegyezniük, amely az Ön és a bank számára egyaránt megfelelő, akkor elkerülhető a végrehatjás, illetve a tartozás bírósági uton történő behajtása. A cél érdekében mielőbb fel kellene venni a kapcsolatot a hitelkártyát nyújtó bankfiókkal!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Allianz hitelkártyát igényeltem 2007-ben 400 ezer Ft limittel. El kellett használnom a teljes keretet, majd a törlesztő részlet megemelkedett és nem tudtam fizetni. A bank a tartozásomat kiadta behajtó cégnek, akinek ki is fizettem (1.797.000 Ft-ot). Majd a szerződés lezárása után 4 hónappal kaptam a banktól egy levelet, hogy 801.000 Ft fennálló tartozásom van és 15 napos határidővel be kell fizetnem. Az lehetséges, hogy a bank nem adta ki a teljes összeget, de akkor eddig miért nem értesítettek erről? A banktól nem kaptam számlaegyenleg értesítést az elmúlt 4 évben.
Forduljak ügyvédhez?

Kedves A J!
A hitelkártya tartozás egyenlegét érintő kérdésekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Esetleg megfelelő jogi szakértő segítségét kellene kérdnie az ügyben!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x