Tisztelt Címzett!

Szeretném a segítségét kérni gépkocsi hitelem ügyében. 2007-ben a Bank Plus-tól kaptam hitelt egy Citroen C3as gépkocsi vásárlásához. Pár év elteltével a gépkocsit eladtam a Bank hozzájárulásával és így 900.000 Ft befizetésre került feléjük. Nem fizetés miatt tavaly decemberben felmondták a szerződést és átadták ügyvédnek, aki pedig végrehajtónak. A tulajdonomban lévő lakásra foglalást tettek.

Az lenne a kérdésem, hogy ha 2012 decemberében 2.5 millióval felmondták a szerződést, akkor azt a Bank még kamatoztathatja? Ugyanis kötöttünk egy megállapodást, miszerint 60 hónapon keresztül 66.500 Ft-ot megfizetek (illetve kértek egy 250.000 Ft–os egy összegű befizetést is). De ez így közel 4 millió Ft (azon felül amit eddig már megfizettem a banknak).

Segítséget előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Dóra

Kedves Dóra!

Irodánk hitelügyintézéssel, hiteltanácsadással foglalkozik, a felmondott hitelek behajtásával, végrehajtásával kapcsolatos ügyekben már nem vagyunk illetékesek, így kérdésére sem tudunk pontos választ adni. Javasoljuk, hogy a felmondott autóhitel visszafizetésével kapcsolatos kérdéseivel végrehajtási ügyekben jártas szakértőt keressen meg, aki a hitelszerződés, valamint az Önök között született megállapodás részleteinek ismeretében pontos választ adhat.

Cégünk az esetleges hitelkiváltásban tudna segíteni. Erre azonban felmondott hitelszerződések esetén már nincs lehetőség. Egyik bankpartnerünk sem vált ki ugyanis felmondott hitelt. A hitelbírálat során a pénzintézetek számára fontos a kiváltandó kölcsön korábbi problémamentes, szerződésszerű törlesztése. A kölcsön nem fizetése miatt az Ön adatai negatív tartalommal bekerültek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR) is, ami egyelőre nem teszi lehetővé adósságrendező kölcsön felvételét sem. Akkor válhat ismét hitelképessé a bankoknál, ha a tartozását teljes mértékben visszafizeti, s a visszafizetéstől számított 1 év (passzív BAR státusz) is letelik. Ha a végrehajtási jogot már a lakására is bejegyezték, akkor sajnos a lakás sem jelenthet fedezetet egy esetleges hitelfelvétel során.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése