Piaci kamatozású visszafizettetés (4M helyett 9.3M Ft!!!), egy telekmegosztási kérelem miatt? Igaz, a bővítés nem lett még lakható (nincs használatbavételi engedély), de az építési engedélyünk 1994-ben még nem írt befejezési határidőt elő. Igazolásom van, hogy folyik a kivitelezés. Ráadásul a bővítendő épület a birtokunkban maradna. Deviza hitelemből már így is négy milliót előtörlesztettem, a Ft tőkét is azonnal kifizetném.
Az OTP azonban hajthatatlan, a hitel felmondásával fenyeget. Amúgy mindig pontosan fizettünk. A hitel 2003-ban kelt, abban sem esik szó használatbavételi engedélyről. Végül is az alapterület bővült, a tető megvan, a falak állnak. Ja, és a birtokunkban maradó lakóingatlan, ház hitelbiztosítéki értéke 20.2M Ft.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm a választ!
Péter

Kedves Péter!

A kölcsönszerződésben elvileg rögzíteni szokták, hogy a hitelcél megvalósításához mennyi idő áll az adós rendelkezésre. Az adott építési jellegű munkálat elvégzése jogerős használatbavételi engedéllyel igazolható. Amennyiben ilyen határidő nem lett megszabva, akkor fenti - jogosnak vélt - panaszával a PSZÁF-hoz fordulhat. ((törölve))

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése