Üdvözlöm,

43 éves fejlesztőmérnök vagyok. Egerben élek. Már 8 hónapja külön élek a családomtól. A házastársi közösség megszűnése ehhez köthető. Bár nem váltunk még el, de már előre látható, hogy a lakásunkból nem várhatok tulajdoni részt. Nekem csupán egy falusi parasztházam van, amelynek az értéke sajnos nem sok. (talán 500 000 Ft lehet) Jelenleg egy kis lakást bérlek, amelynek a havi teljes díja 90 ezer Ft, ami vagy ennek egy része elegendő lenne ahhoz, hogy egy kisebb lakást vásárolva a törlesztőrészleteket fizessem.

Kiemelt, jó adósként vagyok nyilvántartva. Most zártam le két hitelfolyószámlámat, és egyesítettem a megmaradt tartozásaimat. Így sokkal kevesebb lett a havi törlesztésem, kb. 60 ezer Ft, amiből havonta kalkulálhatok az 350 ezer Ft rendszeres fizetés, valamint fél évente további prémiumok.

Olyan megoldást keresek, ahol ingatlanfedezet nélkül, vagy a falusi házamat mint ingatlanfedezetet elfogadva, adóstárs nélkül tudnék egy körülbelül 6 millió forintba kerülő lakást vásárolni. Több ilyen lakás van most itt Egerben, de hitel lehetősége nélkül nem is indulok el a személyes megnézésre.

A fentiekben kérem a tanácsukat/ véleményüket/ segítségüket.
Előre is köszönöm!
Péter

Kedves Péter!

Ingatlanfedezet bevonása nélkül lakásvásárlási hitel felvételére sajnos nincs lehetőség még akkor sem, ha az adós magas nettó fizetéssel rendelkezik. Lakásvásárlási hitel fedezeteként azonban nemcsak olyan ingatlan fogadható el, amely már eleve az adós tulajdonában van, hanem maga a vásárolandó lakás is. Törvényi előírás alapján az ingatlanfedezet forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. A fennmaradó összeget önerőből vagy plusz ingatlanfedezet bevonásával lehet fedezni. Plusz fedezetként olyan ingalant fogadnak el a bankok, melynek forgalmi értéke eléri legalább a 3,5 millió forintot, így az Ön tulajdonában lévő falusi parasztház, melynek értéke kb. 500.000 Ft, sajnos nem megfelelő fedezet. Amennyiben másik ingatlan bevonására nincs lehetőség, akkor készpénzzel kell kiegyenlíteni a vételár hiányzó részét.

6 millió forintot érő lakásra fentiek alapján tehát maximum 4,8 millió forint összegű kölcsön vehető fel, azaz 1,2 millió forint saját erőre van szükség. Amennyiben ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését, hogy Szakértőink személyre szabottan tudják Önt tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A Férjemmel még nem váltunk el. Ő szeretne hitelt felvenni, hogy vegyen magának lakást. Egyedül kaphat hitelt?