Ez most a legkedvezőbb fix kamatú lakáshitel használt lakásvásárlásra!

Mint ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a lakáshitelek piacán júniusban tapasztalhattuk a kamatemelés első jeleit. Ekkor már nemcsak a referenciakamat alapú kölcsönök, hanem a hosszabb kamatperiódusú lakáshitelek terén is érezhető volt a változás. Még mindig van azonban néhány bank, amely a korábbi – rekordalacsony – szinten tudja tartani hitelkamatait!

Mutatjuk, melyik lakáshitelt érdemes most igényelni!

Emelkedő lakáshitel kamatok

2018 év eleje óta mutatnak növekvő tendenciát a referenciahozamok, aminek egyenes ágú következménye a lakáshitel kamatok emelkedése. Ezt elsőként a referencia kamat alapú hiteleknél tapasztalhattuk, ám júniustól már az 5-10 éves kamatperiódusú, illetve ennél hosszabb időre fixált lakáshiteleknél is kamatemelkedés figyelhető meg.

Ezt a lakáshitel érdemes most választani!

Nem minden hitelintézet reagált szinte azonnali kamatemeléssel a referenciahozamok növekedésére. A bankok egy szűkebb köre, amíg lehet, kivár ezzel a lépéssel. Mutatjuk, jelenleg melyik hitelkonstrukcióval járhat legjobban az, aki most áll használt lakás vásárlása előtt.

Példa: 20 millió forint vételáru használt lakóingatlan megvételéhez az igénylők 10 millió forint összegű lakáshitelt vesznek fel. Együttesen havi 400.000 Ft jóváírás teljesítését tudják vállalni a hitelnyújtó banknál vezetett számlájukra.

„A” konstrukció10 éves futamidő 10 évig fix törlesztő részlet

10 éves kamatperiódusú és futamidejű konstrukciót választva a kamatkockázat teljesen kizárható, hiszen a teljes 10 éves futamidőre fix kamatnak köszönhetően végig garantált a változatlan havi törlesztő részlet. Ez a termék Bankpartnerünknél ebben a kategóriában a lehető legalacsonyabb kamattal – 3,38% – érhető el még jelenleg.

 „B” konstrukció15 éves futamidő 15 évig fix törlesztő részlet

Amennyiben a 10 éves futamidőre vonatkozó törlesztő részletnél némileg alacsonyabb havi törlesztést szeretnénk vállalni oly módon, hogy a futamidő végéig fix kamat és törlesztő részlet garantált legyen, akkor a 10 év helyett a 15 évig fix lakáshitelt is választhatjuk. Ebben az esetben a kamatot 5,08%-on rögzíti a pénzintézet a teljes 15 éves futamidőre.

„C” konstrukció20 éves futamidő, 5 illetve 10 éves kamatperiódussal

Aki viszonylag hosszabb, 20 éves futamidőben gondolkodik és 5 vagy 10 éves kamatperiódusra rögzítené hitelkamatát, az előbbit 3,52% („C1”), utóbbit 3,98% („C2”) kamat mellett teheti meg. Azzal is számolni kell azonban, hogy a választott kamatperiódus lejárata után az akkor aktuális kamattal kerül majd rögzítésre a követő időszakban fizetendő törlesztő részlet. Az ebből fakadó kamatkockázat jelentősen mérsékelhető, ha az igénylő lakástakarékban helyezi el megtakarítását, melyet az újabb kamatperiódus előtt díjmentesen előtörlesztésre fordíthat.

Lássuk azt is, hogy az egyes konstrukciók esetén – adott futamidő mellett – mekkora lenne a havi törlesztési kötelezettségünk.

„A” konstrukció

Fix 10 éves futamidő esetén 3,38%-os kamat mellett havonta 99.239 Ft-ot kell törlesztenünk. THM: 3,51%

„B” konstrukció

Fix 15 éves futamidő esetén 5,08% kamatszint mellett 80.162 Ft a havonta fizetendő törlesztő részlet összege. THM: 5,29%

„C” konstrukció

5 éves kamatperiódusokban rögzített, 20 éves futamidejű lakáshitel esetén 58.518 Ft a havi törlesztési kötelezettség. THM: 3,64%

10 éves kamatperiódusokban rögzített, 20 éves futamidejű lakáshitelnél havi 60.950 Ft összegű törlesztő részlettel kalkulálhatunk. THM: 4,13%

Számoljon online lakáshitel kalkulátorunk segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat online.

Személyre szóló lakáshitel tájékoztató

Ha Ön is lakásvásárlás előtt áll és még a valószínűsíthető kamatemelés előtt szeretne lakáshitelhez jutni, kérje Szakértőink személyre szabott tájékoztatását online vagy Irodáinkban. A teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!
Utolsó módosítás: 2021. január 14. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet.hu!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan bank, ahol elegendő fél éves KATA-s vállalkozói jogviszony lakáshitel igényléshez?
Köszönettel,
Nóra

Kedves Nóra!
Van olyan bank, ahol elegendő fél éves KATA vállalkozói jogviszony is, amennyiben a vállalkozás rendelkezik lezárt évvel. Ha jelenleg fél éves a vállalkozás, akkor van már lezárt év, a 2020-as. Bankpartnereink egyikénél ez elfogadható akkor is, ha nem teljes év. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Még aktív bárlistás vagyok. Mikor kaphatok leghamarabb lakásvásárlásra újra hitelt? Fedezetet tudok adni hozzá.

Kedves Tamás!
Aktív BAR listásként sajnos nem oldható meg a hiteligénylés. Lakásvásárlási hitel felvételére legkorábban a tartozás rendezését követő 6 hónap után nyílhat lehetősége. A hitelképességet azonban nagymértékben befolyásolja, hogy milyen típusú és mekkora összegű kölcsön miatt szerepelt a negatív adatbázisban.


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x