Euró alapú építési hitel kiváltására milyen lehetőségek vannak?

Üdvözlet tisztelt Hitelnet.hu!

Egy 2009-ben felvett euró alapú építési hitelt szeretnék átfinanszíroztatni, ami 3,8 M helyett jelenleg 4 M. Időközben született egy gyermekünk és tervben van a következő. Én 37, feleségem 33 éves, tehát ha jól tudom, akkor szocpolra jogosultak vagyunk.

Szocpollal kombinált Fundamentás megtakarításon gondolkodom a felvehető hitelösszeggel együtt. Járható út, hogy a megtakarítás + hitelrész + szocpol érvényesítés a megtakarítás elindításakor felvehető és ebből a meglévő hitel végtörleszthető? Vagy valami más megoldás van-e a probléma megoldására?

Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

Ha 2009. július 1. előtt aláírt kölcsönszerződéssel rendelkeznek és megfelelnek a szocpoligénylés feltételeinek, akkor jogosultak lehetnek később született gyermekük után szocpolt igénybe venni, melynek összege a fennálló építési hitel csökkentésére fordítható. Utólagos szocpol igénylésekor a hitelintézeteknek nem kell vizsgálniuk a támogatott személyek életkorát, tehát adott esetben nincs jelentősége az Önök életkorának. Újabb gyermek után akkor lehetnének ismét jogosultak utólagos szocpolra, ha a második gyermek is megszületett. Amit még lényeges kiemelni, hogy az utóbb született gyermek utáni szocpol csak az eredetileg felvett építési hitel csökkentésére használható fel. Ha tehát a meglévő kölcsönt most kiváltják és ezt követően születik meg a második gyermek, akkor már nem lesznek jogosultak a támogatásra.

Ha mindenképpen szeretnék kiváltani a hitelt, akkor elsőként az utólagos szocpoligénylést kellene lebonyolítani. Ezt követően a Fundamenta megtakarításból és Fundamenta hitelből történő végtörlesztés esetén a Fundamenta illetékesénél tudnak érdeklődni a hitelkiváltás lehetőségéről, menetéről, irodánk Fundamenta hitelek ügyintézésében nem illetékes.

Amit irodánk javasolni tud Önöknek az egy olyan hitelkiváltó konstrukció, mely lakáscélú hitelek kiváltására igényelhető, kedvező piaci kamatláb mellett, forint alapon. A konstrukció többféle kamatperiódussal (3 és 12 hónap, 3 és 5 év) vehető igénybe, s a választott kamatperiódusnak megfelelően alakul a havi törlesztés is. Adott kamatperióduson belül fix törlesztő részlettel lehet kalkulálni. Ennek megismerésében online Hitelkalkulátorunk lehet segítségükre!

Ha elküldi online ajánlatkérését, akkor Szakértőink díjmentes, személyre szabott, hitelkiváltó ajánlatából megismerhetik a konkrét lehetőségeket, törlesztő részletet és a hitelkiváltás költségeit, melynek nagy része egy jelenleg érvényben lévő díjelengedési akciónak köszönhetően megspórolható!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x