Tisztelt Hitelnet!

Családi házat építünk a feleségemmel, de a saját erőnk hamarosan elfogy, így építési hitelt szeretnénk igényelni. Ausztriában dolgozunk mindketten, ezért elsősorban az euró alapú építési hitelek érdekelnének, ha egyáltalán van most ilyen.

A ház már tető alatt van, a befejezéshez szeretnénk még felvenni maximum 10 millió forintot. Mindketten 3 éve dolgozunk kint, hivatalosan, 1.000 euró feletti fizetéssel.

Gyermekünk még nincsen, de a közeljövőben tervezzük. Szocpolt esetleg lehetne igénybe venni?

Szeretnénk egy rövid tájékoztatást kérni a jelenleg elérhető – elsősorban euró alapú – építési hitelekről. 15-20 éves futamidőre gondoltunk. Kíváncsiak lennénk a havi törlesztő részletre és arra is, hogy vissza lehet-e hamarabb fizetni a hitelt.

Tájékoztatásukat előre is köszönjük.
Üdvözlettel: Ádám

Kedves Ádám!

Euró alapú építési hitelt jelenleg sajnos egyik pénzintézet sem kínál. Építési hitel jelenleg forint alapon kérhető.

Az építési hiteleken belül elérhetők az államilag támogatott és a piaci kamatozású építési hitelek. Az állami kamattámogatású építési hitelek igénylésének jogszabályi feltételei vannak. Mivel még nincsen gyermekük, akkor lehetnek jogosultak rá, ha életkoruk nem haladja meg a 35.  életévet, az építendő ház ÁFA-t is tartalmazó költségvetése pedig Budapesten vagy megyeszékhelyen nem több 25 millió forintnál, egyéb településen 20 millió forintnál. A támogatott építési hitelek további feltételeiről Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják.

A piaci kamatozású lakáshitelek valamivel magasabb kamatláb mellett érhetők el, az igénylésnek azonban nincsenek olyan szigorú feltételei, mint támogatott kölcsön esetén.

Az építési hitelt a bankok akkor kezdik folyósítani, amikor a saját erő már beépítésre került. Nem kerül folyósításra egy összegben a teljes hitel, mindig készültségi foknak megfelelő, szakaszos folyósítás van. Ha már fogytán van az önerejük, akkor célszerű volna mihamarabb benyújtani a hitelkérelmet, mivel az átfutási idő körülbelül 1 hónap.

Amennyiben vállalják 2 gyermek maximum 8 éven belüli megszületését, akkor jogosultak lehetnek szocpolra is. Ehhez a szocpoligénylés további feltételeinek is meg kell felelniük. Erről részletes tájékoztatás ITT olvasható.

Az építési hitelek várható törlesztő részletét oldalunk segítéségével ismerhetik meg. Ehhez a hitelösszeget, hitelcélt és futamidőt kell megadniuk. Minden építési hitelkonstrukció esetén van lehetőség elő-, illetve végtörlesztésre, tehát nem muszáj a futamidő végét kivárni, előbb is visszafizethetők a kölcsönök. Ennek díját az aktuális banki Hirdetmények tartalmazzák.

Személyre szóló, díjmentes építési hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése