Érdemes most visszafizetnünk svájci frank alapú hitelünket?

Tisztelt Hitelnet!

2006-ban felvett svájci frank alapú lakáshitelünk van. 4 millió forintot vettünk fel annak idején a 9 milliós lakásunk megvásárlásához. A mostani árfolyam mellett 5 millió forint körül kellene visszafizetnünk. Kérdésem, hogy érdemes-e újabb hitelfelvétellel kiváltani?

Megtakarított pénzünk, amit előtörlesztésre fordíthatnánk, nincsen. A forint alapú hitellehetőségek érdekelnének.

Keresetem nettóban 130 ezer forint, párom szintén ekkora jövedelmet tud igazolni. Mindketten bankszámlára kapjuk. Egy 6 éves kisfiúnk van.

Kérem szíves tájékoztatásukat!
Tisztelettel!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Arra a kérdésére, hogy érdemes-e kiváltania meglévő kölcsönét azért nem tudunk biztos választ adni, mert nem ismerjük a svájci frank árfolyamának, valamint a hitelkamatok mértékének jövőbeni alakulását. A hitelkiváltás mellett vagy ellene a jelenleg elérhető hitelkiváltó kölcsönök megismerését követően dönthet.

A forint alapú hitelkiváltó kölcsönöket a legtöbb pénzintézet ma már valamilyen referenciakamathoz (BUBOR, jegybanki alapkamat) kötötten kínálja. Ez azt jelenti, hogy ahogy változik – 3 illetve 6 havonta – a gazdasági eseményektől, stb. függően a referenciakamat mértéke, úgy változik az ügyfél által fizetendő kamat mértéke is.

A jelenlegi finanszírozási arányokat tekintve 9 milliós lakásra elvileg felvehető 5 milliós forint alapú kölcsön. Javasoljuk, hogy a várható havi hitelkiváltó törlesztő részlet megismeréséhez töltse ki online ajánlatérő nyomtatványunkat! Szakértőink rövid időn belül ismertetni fogják a forint alapú hitellehetőségeket!

Hitelkiváltás során számolni kell járulékos költségekkel is, vagyis újabb értékbecslés, közjegyzői okiratba foglalás várható, valamint folyósítási és földhivatali díjakat szintén kell fizetni. Jelenleg azonban több pénzügyi partnerünk is hirdet díjelengedési akciót, melynek keretében lényegesen csökkenthetők ezek a kiadások!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy ha most kötök LTP-vel kombinált hitelt, kiválthatom-e vele a jelenlegi forint alapúra váltott hitelemet azonnal vagy várnom kell?
Köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy 2007-ben vettem fel svájci frank hitelt 6, 5 millió Ft-ot. Ha most vissza szeretném fizetni kb. 10,5 millió Ft lenne. Az ingatlan reális forgalmi értéke kb. 10,5-11 millió Ft. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen módon történhetne a forint alapú hitel törlesztése? Jelenleg 1/1 tulajdonos vagyok, GYES-en lévő kismama, a férjem keresete nettó: 230 ezer Ft körül van. Milyen lehetőségünk lenne a törlesztő részlet csökkentésére, átváltására?


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x