Tisztelt Hitelnet!

A szüleim 2007-ben 20 évre 5.500.000 Ft svájci frank alapú lakáshitelt vettek fel lakásvásárlásra, mely hitel életbiztosítással volt kombinálva. A hitelre havi szinten 25.000 Ft-ot fizettünk, valamint egy kb. havi 10.000 Ft-os életbiztosítást. Az életbiztosítás 2009-ben díjnemfizetés miatt megszűnt, az addig befizetett összeg átutalásra került a banknak.

Jelenleg a hitelt kb. 55.000 Ft-tal törlesztjük havonta. A banknál 2009-ben nem szüntették meg a hitelünket a megszüntetett életbiztosítás miatt. Ennek mi lehet az oka, mert a banknál sem tudtak érdemleges válasszal szolgálni.

A másik kérdésem, hogy érdemes lenne-e annuitásos hitellé átütemezni a jelenleg kb. 37.000 CHF nagyságú tőkével rendelkező hitelünket?

Válaszukat előre is köszönöm!
Roland

Kedves Roland!

Mivel nem ismerjük felvett hitelüknek a pontos részleteit, ezért nem tudjuk megmondani, hogy az életbiztosítás megszűnése után miért és milyen hitelkonstrukcióban folytatódott tovább törlesztésük. A bankban tudnak választ adni arra a kérdésre, hogy a havonta befizetett összegből mennyit fizetnek kamatra és mennyi megy tőketörlesztésre.

Amennyiben a hitel még mindig türelmi idős, vagyis nincs tőketörlesztés, akkor érdemes lenne annuitásos hitellé módosítani, mert így csak kamatot fizetnek, de a tőke nem csökken.

A jelenleg elérhető legkedvezőbb részletekről tájékozódhat oldalunkon. Ha a kölcsönt más hitelintézetnél szeretnék kiváltani, akkor kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztatni Önöket a hitelkiváltási lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lakáskasszával kombinált hitelünk van. A lakáskassza megtakarításunk havi 15 ezer forint. Azt szeretném tudni, hogy hogyan alakulna a havi törlesztő részletünk, ha a lakáskassza szerződést felmondanánk.
Tisztelettel: József