Építkezés hitelből önerővel és plusz fedezettel

Tisztelt !

32 éves nő vagyok, párommal lakásépítésen gondolkodunk. Jelenleg otthon vagyok a két éves kislányunkkal, párom egy éve dolgozik jelenlegi munkahelyén, fizetése 129 000 forint. Szeretnénk hitelből megoldani az építkezést, amelyre körülbelül 15 000 000 forintot szánnánk. Ami a saját részt illeti, 3 millió forintot tudnánk beleáldozni, valamint van egy vidéki kis házunk is, értéke körülbelül 5 millió. Eladni nem szeretnénk, viszont ha fedezetként felajánlva kedvezményhez juthatnánk a törlesztéssel, vagy a hitelfelvétellel kapcsolatban, az nagyon jó lenne.

Van ilyen lehetőség egyáltalán?
Elegendő az önerőnk a hitelfelvételhez?
Azon is gondolkodtunk, hogy jelzáloghitelt vennénk fel a pénzhez jutás érdekében a vidéki házra. Érdemes, vagy építési hitelben gondolkodjunk kizárólag?

Várjuk válaszát!
Éva

Kedves Éva!

Az 5 milliós vidéki ház elvileg bevonható plusz fedezetként egy esetleges építési hitelbe, ami valamennyire növeli a felvehető hitelösszeget. Elvileg mindkét megoldás lehetséges: külön szabad felhasználású jelzáloghitel felvétele a plusz ingatlanra, s ez esetben csak az arra felvett összeget jegyzik be a vidéki házra, vagy a ház bevonható az építési hitelügyletbe is plusz fedezetként, ez esetben viszont a teljes hitelösszeget bejegyzik mindkét ingatlanra. Hitelszakértőink készséggel készítenek Önöknek ajánlatot mindkét verzióra, ami megkönnyíti majd a döntésüket.

A meglévő lakástulajdon miatt – ha az vásárlás útján került a tulajdonukba – lakásépítési kedvezményre (szocpol), illetőleg megelőlegezett lakásépítési kedvezményre sajnos nem lesznek jogosultak. Az új lakás építésére a meglévő lakástulajdon ellenére azonban igényelhetik az 5 éves kamattámogatású, de akár 20 évre is felvehető építési hitelt.

Az, hogy az építkezés megvalósulásához mennyi önerő szükséges, függ a költségvetésüktől és a telek értékétől, vagyis a ház jövőbeni értékétől, a plusz ingatlanra felvehető kölcsön összegétől és a jövedelmi helyzettől. A számszerűsítéshez kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s a fenti részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x