Építkezés esetén elérhető hitelkonstrukciók

Tisztelt Hitelnet!

Segítségüket szeretném kérni építési hitel lehetőségekkel kapcsolatban.

Adott számomra egy 750 nm-es telek, ami 12 M Ft értékű. Szeretnék rá építkezni, de sajnos saját tőkém csak 2 M Ft adott. A párommal közösen kb. 320 ezer Ft nettó havi bevételünk van. De nem vagyunk házasok, illetve nem vagyunk hivatalosan élettársak sem.
Ha lehetséges szocpol támogatást is igénybe vennénk, de nem tudom pontosan a lehetőségeket, és az összegeket sem. Az építkezés költségét nem tudom, ugyanis terv még nincs.

Előre is köszönettel: Olivér

Kedves Olivér!

Építkezés esetén a maximálisan felvehető hitelösszeget – a jogszabályi rendelkezések figyelembevételén túl – a bankok a ház várható jövőbeni értéke alapján állapítják meg. A jövőbeni értékbe beleszámít az adott telek értéke is. Az ingatlan teljes értéke tehát a telekár és a költségvetés alapján kerül meghatározásra. A várható jövőbeni értéknek bizonyos százaléka vehető fel hitelként. A finanszírozás mértékét az épülő ház területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete egyaránt befolyásolja.

Ha még nincs gyermekük és nem házasok, akkor szocpoltámogatást sajnos nem tudnak igénybe venni. Gyermektelen párok megelőlegező szocpol igénybevételére csak akkor jogosultak, ha házasok és 40 év alattiak. Élettársi kapcsolat esetén megelőlegező szocpol nem igényelhető. Házasként legalább 2 gyermek 8 éven belüli megszületését kellene vállalniuk. A támogatás összegét nemcsak a gyermekek száma, hanem az építendő ház hasznos alapterülete és az épület energetikai minősítése határozza meg. A konkrét összegekről IDE kattintva tájékozódhat.
A támogatásra való jogosultság feltételeiről IDE kattintva olvashat részleteket.

Az építkezéshez igényelhető hitelek között legkedvezőbbek az állami kamattámogatással nyújtott építési hitelkonstrukciók. Ezek 5 illetve 20 éves kamattámogatással vehetők igénybe. Ezek esetén az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez nyújt kamattámogatást. A jogosultsághoz szintén több feltételnek meg kell felelni. Ezekről a konstrukciókról részletes leírást ITT talál.

Ahhoz, hogy Szakértőink az Önök igényeinek és lehetőségeinek megfelelő építési hitelekről tájékoztatást tudjanak nyújtani, bővebb információk szükségesek, melyeket online adatlapunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot fogunk küldeni Önöknek az elérhető legkedvezőbb lakáshitel törlesztőrészletekkel.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Budapesthez közeli helységben zártkerti ingatlant (családi házat) vásárolnánk, mely jelenleg szerkezetkész állapotban van. Építési engedéllyel nem rendelkezik, belterületté történő minősítése folyamatban. A ház megvásárlásához önerővel (10 millió Ft-tal) rendelkezünk, hitelt – amennyiben lehetséges – a befejezéséhez szeretnénk igénybe venni. Jövedelmem rendszeres, havi nettó 135 ezer forint, férjem munkahelye is állandó, félállásban dolgozik.
Várjuk szíves válaszát, lehetséges-e a hitelfelvétel fenti körülményekre figyelemmel.

Kedves Andrea!
Építési engedély hiányában építési hitel sajnos nem vehető fel az ingatlanra.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x