Építkezés 0% önerővel?

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Férjemmel együtt 35 év alattiak vagyunk és van egy 2 éves kislányunk. Terveink közt szerepel, hogy a régi, leromlott állapotú családi házat, melyben élünk részlegesen elbontjuk és átalakítjuk garázzsá+tárolóvá (kb. 80 m2), s e mögé az épület mögé új családi házat építünk ( kb. nettó 180 m2). Mindezt a helyi szabályozás lehetővé teszi.

A két épület két ütemben valósulna meg, mivel addig a meglévőben laknánk amíg az új el nem készül, utána átköltöznénk az újba amikor megvan a használatbavételi engedélye és második ütemben kerülne megvalósításra a régi átalakítása garázzsá, melyre külön használatbavételit kérnénk.

Erre az elképzelésre létezik-e hitelkonstrukció, egyéb támogatás?
0 % önerővel neki lehet-e indulni?

Köszönettel: Katalin

Kedves Katalin!

A két ütemben zajló építkezés hitellel történő finanszírozásának elvileg nincs akadálya. Mivel azonban a jelenleg lakóházként nyilvántartott ingatlan lebontásra kerül, ezért az értékbecslés során annak értékével nem lehet számolni. A maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál tehát a bank a telek és az épülő ingatlan jövőbeni értékből indul majd ki. Az építkezéshez szükséges saját erő mértékéről a további részletek ismeretében tudnak Szakértőink tájékoztatást adni.

A szocpol, mint vissza nem térítendő állami támogatás igénylésénél a hitelintézetnek vizsgálnia kell, hogy az igénylőknek a kérelem benyújtásakor van-e lakástulajdonuk. Ha a jelenlegi lakóház az Önök nevén van, akkor ez kizárja a jogosultságot. A szocpol igénybevételének további akadálya lehet, hogy a támogatással csak olyan lakóingatlan finanszírozható, melynek hasznos alapterülete nem haladja meg a 160 négyzetmétert.

Az építkezéshez felvehető konkrét hitellehetőségekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitölteniük!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Építkezni szeretnék, de mivel a megtakarított pénzemet a régóta működő vállalkozásom fellendítésére fordítottam, nem maradt önerőm. A kérdés az, hogy így is kaphatok-e építési hitelt, belevághatok-e az építkezésbe? Az építési telkem már megvan, mintegy 10 millió forint értékű. Ezenkívül 20 milliós tehermentes lakásom van, amit fel tudnék ajánlani önerőnek készpénz helyett.
Válaszát előre is köszönöm.
Samu


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x