Építési telek lehet-e osztrák hitel fedezete?

BAR listásként osztrák pénzintézethez szeretné benyújtani hitelkérelmét, s a kölcsön fedezeteként építési telket tudna felajánlani. Kérdés: működhet-e a hitelfelvétel?

Több oldalról is meg kell vizsgálni e kérdést.

Ha az osztrák hitelt adósságrendezésre szeretné fordítani, akkor ugyancsak adódhatnak problémák. Először is osztrák hitel fedezetéül jelenleg építési telek nem fogadható el, ausztriai bankpartnereink által nyújtott kölcsönök fedezete kizárólag lakóingatlan vagy nyaraló lehet.

Másrészt osztrák pénzügyi partnereink ugyan nem vizsgálják a BAR listát, ám hitelkiváltás esetén ellenőrzik a kiváltandó hitel problémamentes törlesztését. Amennyiben Ön meglévő hitele miatt került BAR listára és nem tudja igazolni a törlesztő részletek szerződésszerű teljesítését, akkor hitelbírálat során ugyancsak elutasításra kerül adósságrendező kölcsönkérelme.

Hazai bankpartnereink között azonban található olyan több olyan pénzintézet, amely jelzálog alapú hitelek fedezetéül elfogadja az építési telket is. Ebben az esetben viszont a BAR lista jelenthet akadályt, de ez sem az összes banknál. Az, hogy milyen lehetőségei vannak, a BAR státusztól függ. Aktív BAR státusszal valóban nincs hitelfelvételi lehetőség, ellenben, ha az Ön passzív státusza már legalább egy éve fennáll, akkor vezető pénzügyi partnereink egyikénél van lehetőség hitelfelvételre.

Amennyiben az ilyen feltételek mellett elérhető jelzáloghitelek kondícióiról többet szeretne megtudni, akkor kérjük, keresse fel az Ön lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát vagy Partnert! Hitelszakértőink a konkrét ügylet ismeretében tájékoztatni fogják Önt az aktuális hitellehetőségekről.

Ha kitölti ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Hiteltanácsadóink a megadott e-mail címre eljuttatják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hiteltermékek havi törlesztő részletét és legfontosabb kondícióit.

Hitelfelvétellel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ausztriában dolgozom és hitelt szeretnék. A SPARKASSE-NÉL van a számlám Ausztriában, de ott nem adnak. A lényeg: építkezek és ezert kellene 20.000-25.000 euró. Kazincbarcikán lakom és 5 km-re Barcikától építkezem. Nem tudom, hogyan és hol lehetne ezt a problémát megoldani.

Kedves Gyula!
Osztrák hitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik és információink szerint építkezésre jelenleg nem is vehető fel osztrák hitel. Amiben segíteni tudunk Önnek, az a hazai pénzintézeteknél elérhető építési hitelek ismertetése. Pénzügyi partnereinknél osztrák jövedelemmel is vehető fel építési hitel, melyekről előzetesen IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérheti!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x