Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék érdeklődni, hogy párommal közösen tudunk-e építkezni vagy lakást vásárolni? Jelenleg gyeden vagyok a kislányommal itthon, a munkáltatóm munkabérként utalja a gyedet. Párom nevére szeretnék felvenni kölcsönt, ő 31 éves és folyamatos munkaviszonya van 13 éve. Nekem 2006-óta van munkaviszonyom.

A szocpol (2 gyermek esetén) önerőnek számít építkezés esetén?

Előre is köszönöm.
Klára

Kedves Klára!

A leírtak alapján jogosultak lehetnek építési vagy lakásvásárlási kölcsön igénylésére. A hitelügylet adósa – munkaviszonyból származó jövedelmével – az Ön párja lehet, Ön pedig adóstársként vehet részt a kölcsönben. Párja keresete mellett az Ön gyedből származó jövedelme is figyelembe vehető a hitelbírálat során.

A két gyermek után igényelt szocpol önerőnek tekinthető. Hogy a lakásépítési támogatás összegén kívül mennyi önerő szükséges az építkezéshez vagy az esetleges lakásvásárláshoz, az függ az építendő illetve vásárolandó lakóingatlan értékétől, területi elhelyezkedésétől, valamint az Önök igazolt nettó keresetétől.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott hitelajánlatot is, melyből megismerhetik a jelenleg elérhető legkedvezőbb építési vagy vásárlási hitelkonstrukciókat. Ehhez a további szükséges információkat online nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. Hitelajánlatunk díjmentes!

További kérdés esetén Tanácsadóin készséggel állnak rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnem megkérdezni azt, ha valakinek csak 3 hónapos munkaszerződése van vagy 6 hónapos (de nem próbaidős) munkaviszonya van, ugyanakkor több mint 1,5 éve dolgozik egy munkahelyen, abban az esetben kaphat lakásépítési hitelt?

Tisztelt Hitelnet!
2 hónapja kezdtem az új munkahelyemen. 3 hónapig próbaidőn vagyok, utána határozatlan idejű szerződésem lesz. Alkalmazottként dolgozom. Mikor igényelhetek építési hitelt?
Köszi.
Endre