Tisztelt Ügyintéző!

Ferenc vagyok, és a közeljövőben szeretnék egy modern, új, mégis egyszerű házat édesanyám, és testvérem számára. Tervem, egy kb. 90-100 nm hasznos lakóterületű családi ház kiviteleztetése. A telek adott, ám jelenleg egy gyenge szerkezetű, a 21. század normáit még meg sem közelítő lakóépület áll a telken.

Terveim szerint egy A++ energia osztályú, passzív házat építtetnék, melynek kezdetét legkésőbb 2013 februárjára tervezem. A tervezett ház megépítéséhez, kb. 6-7 millió Ft hitelre lenne szükségem.

A dolgot “bonyolítja”, hogy Németországban dolgozom, és nem tudom, hogy ebben az esetben milyen lehetőségeim lennének hazai hitelintézet által folyósított hitel felvételére?
Illetve milyen állami támogatást tudnék igénybe venni, mivel egyedülálló vagyok, 26 éves, bejelentett külföldi munkám van.

További szép napot!
Várom a válaszukat.
Feri

Kedves Feri!

Új lakóház építéséhez állami kamattámogatású és piaci kamatozású építési hitel is igényelhető. Mindkét kölcsönt forint alapú hitelkonstrukcióban nyújtják a bankok. Az államilag támogatott építési hitel igénylésének jogszabályban rögzített feltételei vannak, melyeket online építési hitelkalkulátorunkból ismerhet meg.

A hiteligénylés során pénzügyi Partnereink elfogadják a külföldön szerzett jövedelmet is, hivatalos igazolás benyújtásával. A hitelszerződés aláírása a választott magyarországi bankfiókban történik, tehát emiatt szükség lesz a személyes jelenlétre, illetve közjegyzői meghatalmazással az Ön nevében más személy is jogosult lehet az aláírásra.

Az építési hitel elindításához jogerős építési engedély, tervdokumentáció, műszaki leírás és költségvetés szükséges. A kölcsön folyósítása a saját erő felhasználását követően szakaszosan, készültségi foknak megfelelően történik.

Lakásépítési támogatást, vagyis szocpolt egyedülállóként, eltartott gyermek nélkül nem tud igényelni.

Személyre szóló építési hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a jelenleg elérhető legkedvezőbb építési hiteleket, a várható törlesztő részlet összegét, az aktuális kamatkondíciókat, illetve a hitelfelvétel járulékos költségeit.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése