Építési hitel külföldi munkavállalónak

Tisztelt Hitelnet!

Egy könnyűszerkezetes házat szeretnék építtetni. A telket hitel nélkül veszem meg, kb. 5-10 millió forint értékben. Az építés költségeinek felét hitel nélkül fizetem és csak a másik felére vennék fel hitelt, kb. 10 milliót.

Már lassan 5 éve külföldön élek és dolgozok, havi nettó jövedelmem kb. 3000 euró. A neten található hitelkalkulátorok alapján a havi törlesztőrészlet valahol 120 és 160 ezer forint között alakulna, amit könnyedén ki tudnék fizetni.

De.
Kaphatok-e úgy hitelt magyarországi hitelintézettől, hogy nem ott élek és dolgozok?

Totya

Kedves Totya!

Külföldi munkavállalóként Ön igényelhet építési hitelt hazai banknál magyarországi építkezéshez. Az, hogy külföldön él és dolgozik, nem zárja ki tehát ezt a lehetőséget.

A leírtak alapján sem a jövedelemfedezettséget, sem az ingatlanfedezettséget tekintve nem lenne akadálya az építési kölcsön felvételének. Az építendő ház várható jövőbeni értékének ugyanis maximum 80%-a finanszírozható hitellel. Amennyiben alkalmazottként dolgozik, akkor a kinti munkáltató állít ki Önnek munkáltatói igazolást. Ezt szükséges esetén hivatalosan magyarra kell majd fordíttatni. Emellett a munkabért tartalmazó bankszámla kivonatokra lehet még szükség, amennyiben folyószámlára érkezik a keresete. Az, hogy munkaszerződést szükséges-e bemutatni, bankfüggő.

Az építési kölcsönöket a pénzintézetek jelenleg forint alapon nyújtják. Ezen belül megkülönböztethetők a piaci kamatozású és az állami kamattámogatású építési hitelek. Államilag támogatott építési kölcsön esetén az állam a futamidő első 20 évében kamattámogatást nyújt, így mérsékelve a havi törlesztő részlet összegét.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes építési hitelajánlatot tudnak készíteni Önnek.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitel Fórum!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy Németországban dolgozom, új családi házat szeretnénk építeni a feleségemmel. Milyen lehetőségeink vannak otthon hitelfelvétel terén, forint alapon? Jövedelmem nettó 1300 euró havonta.
Köszönettel: József


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x