Építési hitel igényelhető garázsra?

Üdvözletem a Hitelnet Szakértőinek!

Házam mellé szeretnék egy nagyobb méretű garázst felhúzni, ahol autószerelőként is tevékenykednék a jövőben, mint vállalkozó. Két millió forintra lenne szükségem ahhoz, hogy mindennel együtt kivitelezzem ezt. A házam tehermentes és kb. 16 millió forintot ér.

Arról szeretnék kérdezni, hogy garázsépítésre is felvehetek építési hitelt, vagy van ennek egy minimális összege, amit mindenképpen igényelni kell?
Esetleg van valamilyen kedvezmény, ami megillet, vagy ez csak a lakásépítésre vonatkozik?
A hitelt garázs építése esetén megkapom egy összegben vagy itt is szakaszos a folyósítás?
Ha építési hitelt nem adnak, akkor erre a célra milyen kölcsönt igényelhetnék? Milyen futamidőre vehető fel és kb. mennyi havi törlesztéssel kalkulálhatok?
Jelenleg alkalmazottként dolgozom, munkáltatói igazolásra szükség van?

Elnézést, ha kicsit sokat kérdeztem.
Várom tájékoztatását.
Tisztelettel.
Szilárd

Kedves Szilárd!

Garázs építésére kimondott építési hitel nem igényelhető. Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitel vehető fel, melynek fedezete nem az épülő garázs, hanem a ház lehet. Szabad felhasználású hitel fedezeteként a pénzintézetek garázst nem fogadnak el.

A minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint. Ehhez kapcsolódó kedvezmény (szocpol, félszocpol, kamattámogatás) sajnos nem jár. A szabad felhasználású hitelek piaci kamatláb mellett, forint alapon érhetők el. Fenti támogatások csak meghatározott lakáscélok esetén vehetők igénybe.

Mivel a garázs építésére szánt összeget tulajdonképpen szabad felhasználású kölcsönként veszi fel, ezért a folyósítás nem szakaszos, hanem egy összegű. A pénzintézet bankszámlára utal, s az összeg onnan igény szerint felvehető. A kölcsön felhasználásáról a bank felé nem kell elszámolni, számlabenyújtási kötelezettsége tehát nem lesz.

A hitelfelvételhez alkalmazottaknak munkáltatói igazolást kell benyújtani, amely nem lehet 30 napnál régebbi. Fontos, hogy meglegyen legalább a 3 hónapos munkaviszonya, ne legyen próbaidő alatt és munkabére elérje legalább a mindenkori minimálbér összegét.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek futamideje 20-25 év is lehet. Jelzáloghitel kalkulátorunk segítségével könnyen és gyorsan kiszámolhatja, hogy mely futamidő esetén kap Önnek megfelelő törlesztő részletet. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x