Építési hitel folyamatban lévő építkezéshez?

Üdvözletem!

Tavaly nyáron építkezésbe kezdtünk, de sajnos elvesztettem az állásomat, így annyiban is maradt a dolog. Akkor elegendő pénz volt az induláshoz, és nem volt szükség hitelfelvételre, csak egy millió forint szabad felhasználású hitelt vettem fel, amit jelenleg is törlesztek 24 300 forintonként. Ez személyi kölcsön, nem kellett hozzá ingatlanfedezet.

Azóta találtam munkát, már fél éve vagyok az új helyen, jövedelmem 159 000 forint. Most szeretnénk folytatni az építkezést, és arról érdeklődnék ezzel kapcsolatban, hogy az építési hitel igénylésénél akkor is jogosult lehetek kedvezményekre, ha már elkezdődött tavaly az építkezés? Kaphatok támogatott építési hitelt és esetleg szocpolt is? Ebben az esetben egy összegben folyósítja a bank a kért összeget, vagy bizonyos szakaszonként? Most kb. a felénél tart az építkezés és támogatással együtt annyi hitelt szeretnék felvenni, amennyiből biztosan be tudom fejezni a házat.

Köszönöm a tájékoztatást.
István

Kedves István!

Ha az építési engedélyük 2010. január 1. utáni, akkor – a többi feltétel teljesülése esetén – jogosultak lehetnek állami kamattámogatású építési hitelre és lakásépítési támogatásra (szocpol) egyaránt. A kérelem csak akkor nem nyújtható be, ha az épületre kiadták már a használatbavételi engedélyt, de az Önök esetében egy félkész házról van szó.

Mind a támogatás, mind a kölcsön igényléséhez elegendő a féléves munkaviszonya. A hitel esetében a kamattámogatás 5 illetve 20 évre szólhat, attól függően, hogy az államilag támogatott építési hitelnek melyik fajtájára jogosultak, illetve melyiket veszik igénybe. A szocpol összegét a gyermekek számán túl a ház hasznos alapterülete és az épület energiahatékonysága határozza meg. Arról nem ír, hogy vannak-e gyermekek vagy vállalt gyermekek után kívánják igénybe venni a támogatást. Ha még nincs gyermekük és megelőlegező szocpolt igényelnének, akkor tudniuk kell, hogy feltétel a házastársi kapcsolat és egyikük életkora sem lehet több 40 évnél. A szocpol minimum 2 gyermek után jár.

A bank az építési hitelt és a szocpolt is szakaszosan, készültségi foknak megfelelően folyósítja. A készültséget műszaki szakértő ellenőrzi.

Azt, hogy mekkora összegű kölcsönt kaphatnak, mekkora lakáshitel havi törlesztő részlettel és melyek a legkedvezőbb építési hitelek, személyre szóló hitelajánlatunkból ismerhetik meg. Szakértőink a további részletek ismeretében díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x