Az MNB nemrégiben megjelent statisztikái szerint 2014 második felében tovább folytatódott a lakáshitelek kamatainak csökkenése. Novemberben az átlagos hitelkamat már csak 5,95 % volt, ami ami több, mint 1 %-os éven belüli csökkenést jelent.

Lakáshitel kamatok 2014 egész éb

Forrás: MNB

Az aktuálisan elérhető legkedvezőbb hitelkamatokat természetesen megtekintheti hitelkalkulátorunk segítségével, ahol a hazai bankok legkedvezőbb ajánlatai közül mutatjuk meg számításaink szerint a legalacsonyabb THM értékekkel rendelkezőt.

Használt lakás vásárlására a pénzintézetek a piaci kamatozású lakáshitelek mellett államilag támogatott hitelkonstrukciókat kínálnak. Ma már talán az is mindenki számára ismert, hogy nem feltétlenül kamattámogatott kölcsönnel jár jobban a lakásvásárló. Évekkel ezelőtt nem volt kétség afelől, hogy az állam által biztosított kamattámogatás jelenti a legkedvezőbb finanszírozási formát. A jegybanki alapkamat kedvező szintjének köszönhetően azonban (2014. július 23. óta: 2,1%) a piaci lakáshitelekhez is kedvező - sok esetben a kamattámogatott kondíciókhoz képest – kedvezőbb kamatszint mellett lehet hozzájutni.

Ma már a bankok számos egyénre szabott lakáshitel lehetőségeket is kínálnak hitelfelvétel során, mellyel további kamatkedvezményt érhet el az ügyfél. Mielőtt kiválasztja az ideális hitelkonstrukciót, érdemes ezekről a lehetőségekről is tájékozódni, mivel a jó lakáshitel mindenki számára testre szabott előnyöket nyújt.

Sok esetben a hitelfelvétel feltétele a bankszámlára érkező munkabér, míg több pénzintézet is – köztük a K&H Bank, az OTP Bank, az UniCredit Bank - kamatkedvezménnyel jutalmazza a náluk vezetett lakossági bankszámlára érkező jövedelmet.
Kiemelt bankpartnerünk, a K&H Bank 0,5%-os kamatkedvezményt biztosít, ha Ön vállalja, hogy a kölcsön teljes futamideje alatt a hitel törlesztési számlájára utaltatja jövedelmét, melynek összege eléri a mindenkori havi bruttó minimálbér 65%-át. További kamatcsökkentés az alábbiak szerint érhető el.

Minden hitelintézet folyósítási feltételként írja elő, hogy az általa finanszírozott ingatlan biztosítva legyen. Lakásbiztosítást tehát mindenképpen kell kötni a vásárolandó ingatlanra. 0,2%-os kamatkedvezményt jelent azonban a K&H Banknál történő hitelfelvétel során, ha Ön a bankcsoporthoz tartozó biztosítónál köti meg az otthonbiztosítást. Előnye, hogy mindez a bankon belül lebonyolítható, nem szükséges külön felkeresni a biztosító intézetet.

További 0,3%-kal csökkenthető az ügyleti kamat, amennyiben Ön hitelfedezeti életbiztosítást köt a banknál. A biztosító szolgáltatása, hogy a biztosítási összeg erejéig a bank felé kifizeti a fennálló tőketartozást a biztosított személy futamidő alatt bekövetkező esetleges halálakor. Amennyiben a tartozás összege kisebb a biztosítási összegnél, úgy a fennmaradó részt az örökösök kapják meg.
Kamatkedvezmény érvényesíthető abban az esetben is, ha a megelőző 3 hónapban havi 300 ezer forintot meghaladó munkabérét banki átutalással kapta bármely hazai pénzintézetnél vezetett lakossági folyószámlára és vállalja, hogy fizetését a jövőben a K&H Banknál vezetett bankszámlára utaltatja, vagy ugyanitt 5 millió forintot meghaladó megtakarítással rendelkezik. Ezen feltételek valamelyikének teljesülése esetén az elérhető kamatkedvezmény mértéke 0,25%.

Fentieken túl a K&H Bank hiteleit választó ügyfeleink egyedi előtörlesztési és végtörlesztési kedvezményben részesülhetnek 2015. január 1. és 2015. december 31. között befogadott ügyletek esetén. A Bank ugyanis nem számít fel elő- és végtörlesztési díjat, amennyiben a hitel részleges vagy teljes visszafizetése a hitelfolyósítást követő 5. év letelte után, nem más pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből történik. A kedvezmény korlátlan számú és összegű előtörlesztésre vonatkozik.

A fenti kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről Szakértőink készséggel adnak felvilágosítást! A lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát személyesen is felkeresheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése