Ez év első felében arról számoltunk be, hogy egyre több pénzintézet kínálatában jelennek meg a 10 éves kamatperiódusú hitelkonstrukciók, s egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Jelenleg hasonló a helyzet a 15 évre fixált lakáshitelekkel. Több bank kínálatában jelent meg ez a termék az elmúlt időszakban. Mutatjuk, mekkora kamat mellett érhetők el ezek a lakáshitelek!

Hosszú kamatperiódusú lakáshitelek térnyerése

Eddig is volt már több olyan pénzintézet, amely 15 évre rögzített kamattal kínálta lakáshitelét. Az idei évben azonban további két bank – a K&H és az Erste – is a hosszú kamatperiódusú-, illetve fix lakáshitelek irányába egyre jobban eltolódó piaci környezetre reagálva, bevezette a 15 évig fix lakáshitelét. (Az előbbi bank ezzel egyidejűleg 20 évig fix konstrukcióval is megjelent a hitelpiacon.)

15 évig fix kamat – kiszámíthatóság, állandóság, kockázatmentesség

A 15 évig fix lakáshitelek kamatozása kiszámítható, 15 évre előre tervezhető. A kamat mértékét nem befolyásolja a referenciakamatok,- mutatók változása, tehát nincs kamatkockázat. A termék fix kamatot biztosít a hitelfelvevők számára a teljes, 15 éves futamidő alatt.

15 évig fix lakáshitelek kamata

Mint ismeretes, minél rövidebb kamatperiódusú egy lakáshitel, annál nagyobb a kamatkockázata. A kamatkockázatot mérsékelhetjük hosszabb kamatperiódusú termék választásával. A kiszámíthatóságnak azonban ára van. Így, ha hosszabb kamatperiódusú hitelt választunk, viszonylag magasabb kamattal számolhatunk.

Nézzük, jelenleg milyen kamatszinten és mekkora havi törlesztő részlettel érehető el egy 10, illetve egy 20 millió forint összegű lakáshitel 15 évig fix konstrukcióban – az adott hitelintézetnél elérhető legnagyobb kamatkedvezményt figyelembe véve.

*2018. szeptember 17.-én érvényes kondíciók alapján

Amennyiben semmilyen kamatkedvezményt nem tudunk érvényesíteni és az ügyfélminősítés alapján a legkedvezőtlenebb kategóriába esünk, úgy az alábbi kamat mellett igényelhetünk 15, illetve 20 millió forint lakáshitelt 15 évig fix hitelkonstrukcióban.

*2018. szeptember 17.-én érvényes kondíciók alapján

A legalacsonyabb és legmagasabb kamat között további kamatkategóriák is vannak pénzintézettől, hitelösszegtől, ügyfélminősítéstől, valamint a vállalt havi jóváírás összegétől függően.

Személyre szabott kalkuláció – díjmentesen!

Ha konkrét, személyre szabott kalkuláció alapján szeretné megismerni az igényei és lehetőségei alapján elérhető legkedvezőbb 15 évre fix lakáshitelt, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és bővebb információk ismeretében személyre szóló ajánlatot készítenek Önnek! Az optimális termék kiválasztása után díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is! Lakáshitel kalkulátorunk segítségével könnyen és gyorsan megtekintheti mekkora havi törlesztő részletekkel számolhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése