Elveszítem a lakásom CHf hitel miatt, mit tehetek?

Lakásvásárlásra vettem fel hitelt 3-évvel ezelőtt. Most kb. 7 hónapja nem tudom a teljes összeget törleszteni, amit a bank kér. Az elmaradások és a havi törlesztés 160.000.- Ft. Kértem az 5 éves hosszabbítást, de ezzel sem kezdett semmit a bank. Most már felszólításokat kapok, hogy árverezni akarják a lakást. Az is probléma, hogy a sógorom tulajdonát is, mert az a fedezet, szóval 2 család kerülne utcára gyerekekkel együtt.
Kérem segítsenek!

Kedves Érdeklődő!

Mivel elmaradással rendelkező hitel esetén nincs lehetőség adósságrendezésre, azért hitelkiváltó ajánlatot sajnos nem tudunk készíteni Önnek. Ha nincs lehetőségük részt venni egyik – bank által kínált – fizetéskönnyítő programban sem, akkor esetleg a Nemzeti Eszközkezelő segítségét veheti igénybe, ha megfelel az előírt feltételeknek. Az eszközkezelő általi segítség várhatóan 2012. januártól lesz elérhető. Bővebb tájékoztatás a hitelfolyósító pénzintézetnél kérhető majd.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni! 2007 áprilisában vettünk egy családi házat, melynek 3 vagyunk tulajdonosai (férjem, anyósom és én), (lakóház, gazdasági épület, üzlet van nyilvántartva). 2 kicsi gyermekünk van, így 5-en élünk itt. Akkor az önerőn felül hitelt kellett igényelnünk, 182.000 CHF. Apósom még külön kellett adóstársnak vállalkozói számlájával + az ő ingatlanját is kérték fedezetnek. A havi törlesztő részletünk 300 ezer Ft-ra nőtt. Minden tartalékunk elfogyott, a megélhetés határán vagyunk. A bank által kínált segítség csak egy hitel, melyben 2 év könnyített fizetést vehetnénk igénybe 25-50-75 %-on. Az időszak vége után pedig megemelkedne az eredeti törlesztő részlet! Nem fogjuk tudni… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x